Travel Guide

Reisdagboek , TUI

Travel Guide

Het uitgaansleven in Miami en met name in Miami Beach is, op z’n zachtst gezegd, levendig. Uitstekende dance clubs, bars, stripclubs, nachtclubs, sport bars, lounge bars, cafés en zeer de moeite waard, de Latin clubs. Er zijn clubs waar je als toerist niet zomaar binnenkomt, tenzij je op de gastenlijst staat. Je moet het natuurlijk wel proberen. ‘Act cool to the doorman’. Doe alsof je er al jaren komt!

Een groot moeras
De Everglades is, na Yellowstone, het grootste National Park van Amerika. Het is eigenlijk een heel groot moeras met een enorme verscheidenheid aan flora en fauna, met zeldzame en bedreigde diersoorten als de American Crocodile, de Manatee en de Florida Panther. Je kent waarschijnlijk de Airboats die, aangedreven door een propeller, met hoge snelheid over de moerassen scheuren. Anders, maar zeker zo leuk, is in een kano door de Everglades. 

Het strand, maar dan net anders
Miami Beach, het beroemdste strand van de VS en misschien wel van de wereld. Je kunt hier geweldig surfen, kiten, zwemmen, kajakken en kanoën, maar op de één of andere manier is het net anders. Het voelt anders en dat komt door de mensen en de sfeer. Kun je je nog herinneren hoe Ricardo Tubbs en Sonny Crockett over het water vlogen? Ook dat is Miami.

Beter dan de film
Het zuidelijke deel van Miami Beach heeft twee belangrijke attracties. In het Art Deco Historic District staan prachtige huizen en hotels in Art Deco: kleurrijk, geometrie en overdadige versieringen. Een ander hoogtepunt is Ocean Drive. Een anderhalve kilometerlange weg langs een strook palmbomen met daarachter het strand. Op Ocean Drive zie je voornamelijk glimmende auto’s en glimmende lichamen. Ga gewoon zitten op een terrasje en je hebt de hele middag vermaak. Beter dan een gemiddelde Hollywood film!Deel deze pagina: