Een dagje Mykonos

Reisdagboek , TUI

Een dagje Mykonos

Op dit super mooi eiland zijn genoeg dingen te bezichtigen als je de prachtige witte stranden wel eventjes hebt gezien.

Mykonos-stad zelf is absoluut een bezoek waard. Beginnend bij de wijk Klein Venetië, die pal aan zee ligt. Deze naam heeft Mykonos-stad te danken aan de Aleykandra. Dat zijn de kleurrijke gezellige huisjes met de houten balkons aan het water. Vanuit Klein Venetië loopt een pad naar de bekende windmolens van Mykonos. Vergeet niet de Paraportiani-kerk aan de rand van de oude haven. Wandel lekker rond in de kronkelende smalle straatjes en ontdek authentieke Griekse barretjes, maar ook hippe winkeltjes. Terwijl je door de steegjes loopt, zie je fleurige en geurige decoratie aan de huizen hangen in de vorm van kleurrijke bloemen. De vissersbootjes en luxe jachten voor de kust dobberen harmonieus naast elkaar. Mondain en karakteristiek tegelijk. Dat maakt Mykonos heel plezierig…

Nog meer cultuur proeven?  Dit kan in het traditionele dorp Ano Mera in het binnenland. Geniet van een wijntje bij een van de leuke tavernes aan het grote plein van Ano Mera. Hierna kan je op zoek gaan naar de bijzondere Byzantijnse iconen van het 16e eeuwse monnikenklooster Panagia tis Tourlianis.

Met de boot is ook veel te verkennen rondom dit mooie eiland. De Paradise cruise excursie is dan ook echt een aanrader. Laat je verrassen en vaar naar de meest bijzondere plekjes van Mykonos. In de middag zal er worden aangelegd bij het strand van Fragia, een prachtig strand dat alleen via het water te bereiken is.

Geniet hier van het kraakheldere water, iets waar Griekenland bekend om staat. Hierna vervolgt de reis naar Paradise Beach, een van de populairste stranden van het eiland en het zal al snel duidelijk worden waarom. Drink een lekkere cocktail in één van de barretjes langs het strand of lounge heerlijk weg op fijne strandstoelen in de aangename zon. Je zal vast en zeker mooie herinneringen aan deze dag overhouden.

Deel deze pagina: