De top 6 ‘things to do’ in Legoland Resort volgens een 7-jarige

,

In de herfstvakantie van 2017 ben ik met mijn gezin een midweek naar Legoland Resort in Billund geweest. We waren met ons 3-en zo prettig verrast, dat we dit niet onder stoelen of banken hebben gestoken. We hebben iedereen die het wilde horen verteld over onze heerlijke vakantie. Zo ook mijn moeder, die in in oktober 70 is geworden, en het een goed idee vond om met de hele familie die kant op te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Met 6 volwassenen, een 12, 8 en 7-jarige en een hond, blijft deze vakantie in de favorieten van de meest leuke vakanties staan.

Een cadeautje bij het inchecken

Hij was het even vergeten, maar bij het inchecken zag ik z’n gezicht veranderen toen andere kinderen voor hem wegliepen met een grote doos Lego. Ineens herinnerde hij zich dat je een verassing krijgt bij het inchecken. Omdat z’n neef naast hem stond, die nog niet in de gaten had wat er aan de hand was, heeft hij met moeite, zijn mond kunnen houden. Hij ontplofte bijna van enthousiasme! Per geboekt huisje kregen we een Lego Cadeau. 2 huisjes, 2 cadeautjes, de boys allebei happy!

Legoland – Ninjago World

Maandagmorgen, een gure koude wind teistert de Deense straten. Volledig ingepakt wagen we ons naar buiten. We wandelen naar Legoland en zijn blij verrast als blijkt dat het hele park in Halloween stijl is aangekleed. Met de hele familie kijken we wat rond en we beginnen met de ‘Lego Ninjago’ attractie, de favoriet van mijn zoon. Als een inbreker beweeg je je voort tussen de laserstralen, zonder ze aan te raken. Al snel heeft mijn nichtje van 12 in de gaten waar ze de achtbanen kan vinden. Opa en Oma houden het na een paar uurtjes voor gezien en lopen rustig terug de vakantiewoning. Aan het eind van de middag stopt de rest er ook mee en gaan we terug naar huis, want er moet nog gezwommen worden!

Lego House

Een interactief museum ofwel ‘The home of the brick’. Een Legovisje bouwen, deze digitaal maken zodat het zo het digitale aquarium in zwemt. Bij de entree krijg je een digitale armband, waar je e-mailadres aan gekoppeld is, zodat je je gemaakte visjes en filmpjes toegestuurd krijgt.

Van de wildwaterbaan, het liefst zo vaak mogelijk

Het Aquadome, het subtropische waterpark van Lalandia. De jongens hebben niets anders gedaan dan van de wild-waterbaan glijden. Je stapt binnen in het (ijskoude) water, eenmaal in de wildwaterbaan (die buitenlangs het gebouw gaat) ben je al enigszins gewend aan de kou… De jongens deert de kou totaal niet. Na 10x hou ik het voor gezien en ga in het lekker warme bubbelbad zitten. En daar komt mijn nichtje, of ik mee ga van een andere glijbanen. Daar ben ik wel voor te porren, dus we proberen ze allemaal. Dit was het ritueel elke dag, een activiteit overdag en aan het eind van de middag het zwembad in tot sluitingstijd! Voor oma was er een sauna, dus iedereen blij.

Midgetgolven

Waar mijn zus en haar gezin bikkels waren, want die gingen op de slechtse dag van de week (regen en wind), toch naar Legoland, zijn wij met Opa en Oma wat anders gaan doen. De heren gingen sporten en mijn moeder en ik zijn gaan midgetgolven met mijn kleine man. In het centrale gebouw van Lalandia kun je naast midgetgolven en sporten, ook bowlen, schaatsen, skiën en trampoline springen. Samen heerlijk lunchen op het (overdekte) terras, met een kanttekening: buiten de deur lunchen is in Lalandia kostbaar.

Naar het safaripark/dierentuin Givskud

Hoe leuk, een dierentuin/safaripark in één. Je rijdt eerst het safaripark in met je auto, waar je om je heen allerlei wild ziet staan. Je komt uit op een parkeerplaats vanwaar je diverse dierensoorten in hun hokken te voet kunt bekijken. Daarna rijd je weer verder door het volgende stuk safaripark en kom je weer op een plek waar de dieren in hokken verblijven. Hier vind je ook een expositie over de ijstijd. Voor de kids zijn er overal speeltuinen. De leukste dieren volgens mijn zoon waren de gorilla’s, want die leken zo op papa

Deel deze pagina: