Never ending love for guacamole

,
Loes

Hi, voor degene die mij niet kennen. Ik ben ex-stewardess Loes. Ik vloog negen jaar voor TUI en schreef blogs over het spannende leven van een stewardess. Reizen zit bij mij in het bloed en daarom nam ik bijna twee jaar geleden ontslag om full time de wereld te ontdekken voor mijzelf en ter inspiratie voor anderen op mijn travelblog www.iconic-life.com.

Ik wil jullie meenemen naar Mexico! Het land wat bij mij in de top 5 staat en waar ik de meeste tijd heb doorgebracht. Waarom? Waarschijnlijk vooral vanwege de meest fantastische guacamole die je in je leven zult proeven! Daarnaast het relaxte leven, mooie stranden, zon, cenotes, het zeven kleuren meer, geweldig mooie street art en kleuren door het hele land, de Mexicanen die altijd in zijn voor een feestje, vis tacos, mezcal en nog veel meer!

Tulum is de Bohemian Hippie plek aan de Caribische kust in de staat Quitana Roo. Toen ik nog vloog voor TUI was dit mijn favoriete getaway voor een roadtrip met collega’s. Nu ging ik alleen terug en het werd een tijd om echt nóóit meer te vergeten! Het leuke van Tulum is dat iedereen rondfietst! Geloof mij, fietsen is iets wat je echt gaat missen na een lange tijd on the road. Wat is er nu fijner dan met de fiets verschillende beach clubs te verkennen! Ziggy’s beachclub is de plek waar je jezelf de hele dag lekker in de watten kan laten leggen.

Guacamole on the beach … meer heb je toch niet nodig!

Zoek je meer naar een kleine, gezellige beachbar dan is Cocokush THE place to be. De mezcal vloeit hier rijkelijk! Weet je niet wat mezcal is? Dit is een typisch Mexicaans drankje gemaakt van agave. Het is een soort tequila alleen is de smaak een stuk rokiger maar met een zachte afdronk. Maak niet de fout om het te drinken als een shot, je sipt het!

Vergeet niet een van de vele cenotes te bezoeken. Deze natuurlijke waterpools zijn elke keer weer verassend. Sommige zijn verborgen in grotten andere liggen tussen de mangrove. Welke je ook kiest, het is heerlijk verkoelend!

Je vraagt je vast af waarom het in Tulum een tijd was om nooit meer te vergeten…. Mensen die mij kennen weten dat ik de grootste guacamole lover ben van deze aardbol. Toen de lokale en zeer getalenteerde hand poke tattoo artist (Ikal Ink) nog net een plekje vrij had twijfelde ik geen seconde! Na afloop gingen we uiteraard guacamole eten, mezcal drinken en dansen op reggaeton. Een betere Mexicaanse tattoo ervaring had ik mij niet kunnen wensen!!

Nog een spot om niet te missen in Quintana Roo is Lake Bacalar. Dit meer is kristalhelder en heeft maar liefst zeven kleuren blauw! De zeiltocht over het meer is fantastisch. Op sommige plekken wordt er gezegd dat de modder goed is om als scrub te gebruiken. Dat moest ik uittesten natuurlijk.

Verse ananas eten tussen zeven kleuren blauw en de zonsondergang heeft iets magisch! Vervelen gebeurt hier niet zo snel. Naast zeilen kun je ook kajakken, suppen, zwemmen of gewoon in een hangmat liggen in het turquoise water en genieten van het uitzicht!

Na 21 maanden reizen werd het voor mij tijd om eens gedag te gaan zeggen in Nederland. Het was een eer om met mijn oude vertrouwde airline en leuke ex-collega’s terug te vliegen vanuit Cancun naar Amsterdam. Ironisch genoeg schrijf ik dit blog weer vanuit Mexico! Yes, na 3 weken Nederland ging het weer kriebelen… guacamole was calling!

Je kunt mijn reisavonturen ook volgen op www.iconic-life.com en op instagram iconiclife_travel!

Deel deze pagina: