Top 5 Mallorca

,

Op Mallorca kan je werkelijk alle kanten op. Om te beginnen heb je de hoofdstad Palma de Mallorca. Een volwaardige stad en dus perfect voor een weekend city trip. Voor een langere vakantie zijn er goede restaurants en luxe hotels verspreid over het hele eiland, in drukke gebieden zoals El Arenal en Magaluf maar ook prachtige boutique hotels die geen buren hebben zoals in Sollér. Je kan prachtig wandelen op het eiland, zoals bij Tramuntana en Deia, dit gebied staat op de Unesco werelderfgoedlijst. En er zijn dus ook prachtige stranden. Ik kom al jaren op het eiland en probeer zo goed als mogelijk de drukke stranden te weren. Speciaal voor de zonliefhebbers van TUI heb ik een top 5 samengesteld van mooie en niet drukke stranden over het gehele eiland.

Cala Mondrago

Bij deze baai, in het zuiden van het eiland, is het net alsof je op een Caraïbisch eiland staat. Het zand is er wit en het water turquoise. Doordat het strand verschuilen ligt in een baai is het water er erg rustig en kan je goed het water in. Perfect dus voor families met kinderen. Er is een klein strandtentje met de benodigde producten als water, broodje en koffie.

Cala Mesquida

Dit strand ligt in een prachtig duin gebied met een mooie strandtent. Typisch voor dit gebied zijn de Pijnbomen. Toen ik voor het eerst aan kwam lopen leek het een beetje op een Nederlands strand, maar dan met witter zand en blauwer water. Er kunnen soms wel eens stromingen staan dus goed opletten of je mag zwemmen die dag.

Es Trenc

Es Trenc is een prachtig gebied waar je zowel in de drukte kunt liggen op een van de bedjes maar ook kunt liggen zonder iemand tegen te komen. Dit is een echte aanrader. Er komen veel locals en het is er altijd gezellig.

Formentor

Dit is misschien wel het mooiste strand van het eiland. Het ligt goed verscholen en flink afgelegen. De baai van Pollenca is een dik uur rijden vanaf Palma maar is de rit zeker waard. Het strand is gelegen op het schiereiland. Het is een klein smal zandstrandje. Er zijn weinig faciliteiten op het strand zelf maar er zit een prachtig hotel waar je lekker kunt lunchen of even kunt stoppen voor een kopje koffie.

Port de Pollenca

Als je bij Formentor bent geweest kun je terug naar Port de Pollenca. Een groot zandstrand met een prachtig uitzicht, natuurlijk weer het blauwe water en veel activiteiten. Je kunt er op het strand veel doen maar er zitten ook heel veer restaurants en leuke barretjes.

Deel deze pagina: