Mohsin in Egypte

,
Mohsin

Als je mij drie jaar geleden zou hebben gevraagd: “Mohsin, zou je op een All Inclusive vakantie gaan?”, dan zou ik met een betrouwbaarheidsmarge van 95 procent hebben gezegd dat “zo’n vakantie niet helemaal mijn ding” zou zijn.

Dat deze vakantie totaal anders is dan backpacken… daar ben ik nu wel achter gekomen. Maar ook mijn eerste gedachten die ik had over All Inclusive resorts zijn helemaal veranderd. Toen ik naar Egypte vloog, dacht ik dat ik me op het resort gevangen zou voelen en dat ik helemaal niks zou kunnen doen, want na meer dan duizend dagen reizen, zou ik mezelf toch wel als een actieve reiziger kunnen omschrijven. Het bleek achteraf compleet anders te zijn.

Een walk-in pool...

Er gingen letterlijk deuren voor me open toen ik eenmaal was aangekomen in het prachtige Baron Palace resort in Sahl Hasheesh, een badplaats zo’n 20 km buiten Hurghada. Mijn kamer had een walk-in pool. Ik rolde zo het zwembad in als ik wakker werd. Het personeel, van wie ik op een gegeven moment echt ging houden, en het eten waar ik elke dag enorm naar uitkeek, maakte het geheel compleet. In het resort was er naast het buffetrestaurant ook nog een Japans, Mexicaans, Indiaas, Italiaans of Egyptisch restaurant. De wereldkeuken die helemaal bij mij past. Dat wende snel… ;-)

Adembenemend

Na twee dagen relaxen en genieten van de vele faciliteiten, waaronder een anderhalf uur durende spa behandeling, begon ik de omgeving buiten het resort steeds meer te ontdekken. Wat op mijn bucketlist stond voor Egypte was het duiken. Je steekt je hoofd in het water en bent meteen al je ‘zorgen’ kwijt. Ik heb tijdens al mijn reizen op veel plekken gedoken, maar de helderheid van de Rode Zee is onbeschrijfelijk mooi. De Rode Zee staat bekend als één van de beste duikspots in de wereld. Hier komen mensen van over de hele wereld om wekenlang te duiken. Als je naar Egypte op vakantie gaat en je neemt geen kijkje onder water, is alsof je naar New York gaat en Times Square niet bezoekt! Mocht je écht niet van duiken houden, dan kun je nog dolfijnen spotten tijdens het snorkelen…

Na het duiken en snorkelen bezocht ik Luxor. Ik kom woorden te kort om te omschrijven wat een geweldige ervaring dit was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een beetje opkeek tegen deze trip. Het is namelijk 3 a 4 uur rijden vanaf Hurghada en ik begon net een beetje te wennen aan het All Inclusive resort… Om 5 uur in de ochtend ging mijn wekker en werden we door een privé chauffeur opgehaald.

Kansen

In Luxor kreeg ik een “Nederlandse” gids. Hassen is 39 jaar en heeft nog nooit één stap op Nederlandse bodem gezet. Hij merkte 15 jaar geleden dat er veel Egyptenaren Engels en Duits spraken, maar niemand Nederlands. Wie kiest er nou de taal van zo'n kikkerlandje? Hassan dus! Via video’s, cd’s, internet en boeken leerde hij Nederlands. Een prachtig voorbeeld van iemand die in kansen denkt i.p.v. belemmeringen.

Hatsjepsoet

In het Nederlands vertelde hij over de vele historische plekken in Luxor en hij omschreef de tempels alsof het zijn eigen huis was. En we bezochten midden in de woestijn graven van Farao’s die honderden meters onder de grond lagen. Vanaf de Koningsgraven reden we naar een tempel die 3000 jaar geleden werd gebouwd door de eerste vrouwelijke Farao: Hatsjepsoet. Waanzinnig mooi! Daarna hebben we een hapje gegeten in een prachtig dorpje met uitzicht op de Nijl.

Ik heb honderden foto’s geschoten van de vele tempels en de rijke historie van de Farao’s. Het was weliswaar 44 graden en ik had geen zonnecrème bij me, maar als je naar Egypte gaat is het #nietnadenkenLuxormoetjebezoeken! Een All Inclusive vakantie betekent voor mij niet dat je alleen in je resort zit, maar het is letterlijk All Inn… want alles van de omgeving krijg je er ook nog bij. Het ligt helemaal aan jezelf…

Deel deze pagina: