5 redenen om naar TUI Blue te gaan

,
AnneMerel de Jongh

Mijn laatste jaar als twintiger luidde ik in bij het TUI Blue Rocador hotel op Mallorca. Dit is het nieuwste hotel in de TUI Blue collectie. Waarom je zou moeten kiezen voor een TUI Blue hotel, dat zal ik je uitleggen.

De hotels liggen op goede locaties

TUI Blue hotels liggen nooit ver afgelegen in de middle of nowhere. De hotels liggen op plekken waar het gebeurt. Het TUI Blue hotel waar ik verbleef, het TUI Blue Rocador, ligt in het centrum van Cala d’Or. Cala d’Or heeft een gezellig centrum met heel veel restaurantjes en kleine winkeltjes. Een paar honderd meter verder en je loopt zo de haven binnen. Daarnaast ligt het hotel aan een kleine baai, waardoor je dus gewoon een prachtig zandstrand voor de deur hebt. Ben je Cala d’Or zat, dan stap je voor het hotel op de bus, naar de hoofdstad Palma bijvoorbeeld. Zelf huurden we een autootje, dat je aan de rand van het centrum (ongeveer 700 meter lopen), gewoon gratis kunt parkeren (je koffers kun je natuurlijk wel gewoon voor het hotel uitladen, geen zorgen!).

Er wordt goed rekening gehouden met gezonde voeding

Wees gerust, als je geen speciale dieetwensen hebt hoef je echt niet ineens op dieet, maar wil je bijvoorbeeld vegetarisch eten, of mag je geen gluten? Dan is er op het buffet ook aan jou gedacht. Mijn favoriet waren de voor je neus bereide omeletten bij het ontbijt en het ontzettend uitgebreide taartenbuffet iedere avond bij het diner. Maar natuurlijk werd er ook iedere avond gazpacho gegeten en ik had altijd wel iets van vlees of vis van de grill.

Je kunt je vakantie helemaal op je persoonlijke wensen indelen

Dit is geen hotel waarbij ze de hele dag aan je vragen of je mee wil doen aan de aquagym of een of andere voorstelling bij wil wonen. De mogelijkheid is er wel, maar als je er geen behoefte hebt, word je gewoon lekker met rust gelaten. De TUI Blue Guides zijn medewerkers die veel van het hotel en de omgeving weten, zij zijn de hele dag op meerdere plekken in het hotel te vinden. Dankzij een van deze guides vond ik twee heerlijke hardlooproutes, waar ik iedere ochtend dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Het is een plek om goed tot rust te komen en goed voor jezelf te zorgen

Als ik terugdenk aan mijn vakantie, wat ik nu een van de fijnste dingen vond van het hotel, dan is het dat het een plek was waar ik echt tot rust kon komen. Er hing een hele relaxte vibe in het hotel. ’s Ochtends liep ik vaak een rondje hard (dat kon heel goed in de buurt), de sportschool was heel mooi met prachtig uitzicht over de baai en ook de wellness was heel goed. Echt tot rust kwam ik op de heerlijke loungebedden in de tuin van het hotel. Lekker op het gras, onder een parasolletje, muziekje in mijn oren, ogen dicht… hmm, als ik nu even terug zou kunnen?

Deel deze pagina: