48 uur in Ubud

,
TUI

Bali staat vooral bekend om zijn witte stranden, felgroene rijstvelden en tropische wouden. Echter zijn de steden ook het ontdekken waard. Ubud is zo’n stad en wij hebben een aantal leuke tips.

1. Shoppen

Voor de lekkerste geuren kan je terecht bij Utama Spice. Deze geuren worden verwerkt in onder andere olie, zeep, kaarsen en wierook.

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk altijd een leuk souvenir meenemen. Op de Traditional Art Market ben je hiervoor op de juiste plaats. Ontelbaar veel kraampjes die alles verkopen wat je maar wenst.

2. Eten

In het restaurant Bale Udang Ubud zijn er veel romantische zitjes. En als je hier dan toch bent, besteld dan vooral de ‘Ice-cream Goreng’ oftewel gefrituurd ijs met een krokant deeglaagje, hmm..

Overal in de stad kan je een ‘kopje Luwak’ drinken. Dit is een koffie die gemaakt is door het drogen en roosteren van de uitgepoepte pitjes van de koffieplant door de Luwak, een katachtige. Ja, je leest het goed, deze pitjes zijn uitgepoept door deze grote kat. Hierdoor is de koffie extra sterk.

3. Slapen

TUI bied een aantal mooie accommodaties aan in Ubud. De foto’s spreken al voor zichzelf.. ;) Voor meer informatie over accommodaties ga naar: http://bit.ly/TUI-Ubud

4. Doen

Wat is er beter dan kennis over Balinees koken mee terug naar huis te nemen?! Chef Wayan deelt zijn liefde voor het vak en leert je graag alle ins en outs van het koken. Je maakt zelf sambal, pindasaus en vis- en kipgerechten. Het leuke eraan is dat je alle kruiden en groenten ter plekke uit de tuin plukt.

Een andere leuke activiteit is om eens langs een handlezer te gaan. Er zijn er hier veel van op Bali. Of alles wat ze zeggen waar is valt ik twijfel te trekken, maar als ze zeggen dat je rijk, oud en gelukkig wordt moet je dit vooral geloven! :)

Ook kan je mooie kunst bezichtigen in Ubud. Het museum Puri Lukisan is opgericht door de koning van Ubud en de Nederlandse kunstenaar Rudolf Bonnter die jarenlang in Ubud woonde. In dit museum vind je de mooiste Balinese schilderijen en houtsnijwerken.

Gelezen in: De Telegraaf

Deel deze pagina: