48 uur in Siena

,
TUI

Minder bekend dan Florence maar minstens net zo mooi: Siena. Genoeg bezienswaardigheden voor een geweldig weekend. Een aantal tips om nog extra te genieten:

1. Shoppen

Siena staat bekend om het mooie plein ‘Piazzo del Campo’. Rondom dit prachtige plein zijn de winkels gelegen. Het aanbod is variërend, van de bekendste Italiaanse zonnebril merken tot minder bekende kleine winkeltjes. Keuze genoeg dus!

2. Eten

Als je in Italië bent wil je natuurlijk wel typisch Italiaans eten. Bij Taverna San Giuseppe serveren ze heerlijke gerechten met typisch lokale ingrediënten.

Naast heerlijk eten staat Italië om nog iets anders bekend, namelijk de lekkere wijnen. Bij Vinera Tirabuscio kan je een heerlijk glas wijn of een lokale prosecco drinken. Ook serveren zij een lekkere anti-pasti om het plaatje compleet te maken.

Ook kan je bij elk tentje een lekker kopje koffie drinken met echte Italiaanse zoetigheden erbij.

3. Bezienswaardigheden

Een van de dingen waar Siena om bekend staat zijn de paardenraces. Twee keer per jaar, op 2 juli en 16 augustus, wordt het plein omgetoverd tot een echt renbaan. Deze traditie is al eeuwen oud.

Verder zijn er in Siena een aantal prachtige monumenten. Een van deze monumenten is natuurlijk het bekende kathedraal van Siena. Ook is het een aanrader op de Torre del Manglia te beklimmen en vanaf de top te genieten van het adembenemende uitzicht.

Om even aan de drukte te ontsnappen is de prachtige tui L’Orto de’ Pecci een aanrader. Deze mooie tuin is gelegen vlakbij het plein maar is in tegenstelling tot het plein een rustige plek om een wandeling te maken.

Kortom, genoeg te beleven in het mooie Siena. Een weekendje weg is ideaal om alle ins en outs van deze stad te ontdekken!

Deel deze pagina: