Sprookje boven de poolcirkel

,
TUI

Kou en heel veel sneeuw, maar oh wat is Lapland toch magisch. Knusse verblijven, geweldige excursies en met een beetje geluk kan je het mooie noorderlicht aanschouwen. Wij houden ervan..

Sneeuw

We hoeven het je eigenlijk niet te vertellen, maar in Lapland ligt er heel erg veel sneeuw. De bomen zijn helemaal bedekt met een witte deken en met een laaghangend zonnetje lijkt het net op een sprookje.

Excursies

Er zijn een hoop activiteiten die je kan doen in Lapland. Een van de meest bijzondere activiteiten is toch wel de gewilde huskysafari. Het enige wat je hoeft te doen is te staan op de slee en te genieten van de prachtige omgeving. Totally zen…

Door de hoeveelheid sneeuw en de kou kan je ook leuk ‘kinderlijk’ op een slee van een bergje af sleeën. Ook kan je met speciale sneeuwschoenen heerlijke wandelingen maken door het mooie landschap.

Ook kan je ritjes maken op een slee achter de hulpjes van de kerstman. Echter blijft deze slee wel veilig op de grond..

Voor de waaghalzen onder ons zijn er ook gave tours te maken op sneeuwscooters.

Dresscode

Wij Nederlanders zijn al aan het bibberen bij -5 terwijl het in Lapland wel -40 graden kan vriezen! Hierdoor moet je, je echt goed kleden om warm te blijven. Zorg voor weel dikke wollen stukken, neem thermokleding mee, een lekkere dikke winterjas en goede handschoenen, een sjaal en een muts. Ook schaadt het niet om een lekkere vette crème mee te nemen voor je droge huid en lippen.

Noorderlicht

Toch wel een van de meest mooie natuurverschijnsels is het noorderlicht, ook wel het ‘vuurwerkspektakel aan de hemel’ genoemd. Dit natuurverschijnsel is vooral in de winter vaak te aanschouwen maar het blijft de natuur dus er zijn geen garanties.

Kortom, Lapland is echt magisch. Ruim aanbod aan activiteiten, mooie accommodaties & een hele romantische setting. Een echt ‘bucket list’ bestemming als je het ons vraagt..

Gelezen in Vrouw

Deel deze pagina: