Mijn allereerste Cruise ervaring

,
Mohsin

Oké, open je Spotify, Deezer of Youtube App en zoek het nummer “Time to Say Goodbye” op voordat je dit gaat lezen. Dit is namelijk het nummer dat uit alle luidsprekers van het schip kwam wanneer wij van een haven vertrokken en de stad achter ons lieten. Normaal zwaai ik mijn moeder uit op Schiphol, maar deze dag zwaaien we samen mensen uit in Havana die vanuit hun klassieke gekleurde cabriolets voorbij rijden en terug zwaaien.

Lekker cruisen in een vette bak op de boulevard van Miami, Rotterdam of Tanger is toch een tikkeltje anders dan cruisen in de Caribbean op een cruiseschip dat groter lijkt dan Gouda. Als ik eerlijk ben dan dacht ik altijd dat een cruise echt voor dé luie vakantieganger is, met de leeftijdscategorie van 65 plus

Maar na deze unieke ervaring met mijn moeder is mijn beeld 180 graden bijgesteld. Je moet het altijd zelf ervaren en dit was mij er één hoor. We waren in totaal 12 dagen/11 nachten op reis en het leek alsof we een maand weg waren. Vanaf Amsterdam vlogen we rechtstreeks met TUI naar Varadero. Daarna verbleven we in totaal 4 nachten in deze populaire Cubaanse badplaats, twee dagen aan het begin en twee dagen aan het einde van onze vakantie. Na twee dagen gingen we richting Havana dat twee uur rijden van Varadero vandaan ligt. Bij aankomst op de haven van Havana stonden we vol verbazing te kijken naar het gigantische cruiseschip. Is dit echt? “Hoe kan een mens zo iets bouwen?”, zei mij moeder. Het was tijd om te boarden en deze keer niet het vliegtuig in, maar het schip op. We liepen het schip op en alle passagiers werden koninklijk verwelkomt. We kregen onze kamer aan de voorkant van het schip waardoor we een panorama uitzicht hadden tijdens we het “cruisen”. We verbleven twee nachten in Havana terwijl we het schip gewoon in of uit konden lopen om rond te slenteren in Havana. Na twee nachten vertrokken we richting Jamaica.

De reis van Havana naar Jamaica duurde iets meer dan anderhalve dag. Onze échte cruisereis kon beginnen. Mijn moeder en ik vermaakten ons als nooit te voren. We hebben genoten van het zwembad, de heerlijke Italiaanse koffie op dek vijf, van de jacuzzi, de heerlijke diverse keukens, de mensen en natuurlijk de vriendelijke crew aan boord. De hele wereld was aanwezig op één schip. Dit was trouwens het kleinste MSC schip. Er werken ongeveer 800 mensen van allerlei delen van de wereld. Het personeel had verschillende achtergronden uit bijvoorbeeld Mauritius, Sychellen, Marokko, Italië, Spanje en zelfs iemand uit Samoa. Het cruiseschip heeft plek voor 2679 passagiers. WOW! Laat staan de grote cruiseschepen. Ik hoorde van één van de obers dat hij met een ander MSC schip van Italië naar Zuid Afrika heeft gevaren en dat er zelfs routes zijn die rond de wereld gaan. WAUW!

Wat mij het meest is bijgebleven zijn de momenten samen met mijn moeder. Onze gesprekken gingen soms 50 jaar terug in de tijd. Verhalen die ik nooit eerder had gehoord. Ik heb serieus nog nooit zoveel gelachen op een vakantie als op deze. Niet met vreemden, niet met vrienden die mij kwamen opzoeken, maar met de vrouw die mij ter wereld heeft gebracht. Je laat mij pas echt lachen als ik er tranen van krijg, daar zorgde mijn moeder elke dag weer voor. Haar opmerkingen en gedachtes waren hilarisch. Deze woorden zullen altijd door mijn geheugen als een cassettebandje worden afgespeeld. Het was alsof ik mijn moeder op een andere manier heb leren kennen.

Na anderhalf dag gezellig op het schip genoten te hebben, kwamen we aan in Jamaica. Het was een uurtje of 8 in de ochtend en we kregen tot 6 uur ’s avonds de tijd om het land te verkennen. Er werden een aantal optionele excursies aangeboden zoals een jungle tour, Monteney Bay, of je kon ervoor kiezen om te shoppen, om aan het strand te liggen of zelfs op het schip te blijven. Wij kozen ervoor om een tour te kiezen waarbij we de omgeving konden verkennen en ook tijd hadden om te zonnebaden. Na Jamaica voeren we naar de Kaaiman eilanden. Hier kwamen we om 8 uur ’s ochtends aan om vervolgens van een dagje te genieten op dit eiland. Mijn moeder en ik kozen ervoor om een tour te boeken waarbij we gingen zwemen met stingrays. Mijn moeder durfde niet, wat ook begrijpelijk was, want mijn moeder kan niet zwemmen en vooral niet met grote vissen. #Nietnadenkengewoondoen was voor haar geen optie. Op onze één na laatste dag kwamen we aan op Cozumel, Mexico. Ook voor Mexico was er een breed aanbod aan optionele tours waar we uit konden kiezen. Mijn moeder en ik kozen ervoor om de Maya ruïnes in Tulum te bezoeken. Eenmaal aangekomen in Playa del carmen, waar we de bus moesten instappen voor onze tour, kregen we de indruk dat Playa del Carmen er best gezellig uit zag, waardoor we besloten de bus niet in te stappen. We genoten van de vele winkeltjes, restaurantjes en het strand langs het bekende 5th avenue.

De cruise duurde in totaal 7 nachten langs Havana, Monterey bay (Jamaica), Kaaiman Eilanden en Cozumel (Mexico). Ik kijk met veel plezier terug op mijn allereerste cruise ervaring. Zou ik het weer doen? Ja, zeker weten! Misschien met vrienden, familie of als ik ooit een gezin heb, want daar is deze reis ook ideaal voor. Je kunt je kinderen laten spelen in het kinderzwembad, laten voetballen of laten basketballen op het kunstgrasveld. Ook kun je midget golfen, je laten verzorgen in een spa, danslessen nemen, shoppen en natuurlijk genieten van de wereldwijde keukens die je aan boord kunt krijgen. Wij begonnen op een gegeven moment écht van het schip en de mensen te houden. Je begint je thuis te voelen. Een cruise vakantie hoeft ook echt niet duur te zijn! Het is al te vergelijken met een gemiddelde all-inclusieve vakantie. Het is ideaal voor alle leeftijdsgroepen, voor kinderen, voor ouderen en voor jou! TUI biedt deze vette reizen aan en ik raad iedereen aan om eens zo een cruise reis te boeken! Via deze link kun je de door mij gemaakte cruise reis boeken.

Deel deze pagina: