Esma in Barcelona... Olé!

,
Esma

Het is weer tijd voor een reisje! En we gaan naar… Barcelona olé olé! Barcelona is toch wel echt mijn favoriete citytrip bestemming. Het is maar 2 uur vliegen. De stad heeft veel cultuur en bezienswaardigheden. Het heeft een superlekker zandstrand. De zomer begint hier al net iets eerder en blijft ook iets langer. En dit is de stad waar je even niet aan je dieet hoeft te denken.

Dag 1

We komen ’s avonds laat aan in het hotel. We verblijven in hotel Andante. Dit hotel heeft echt een toplocatie. Binnen een paar tellen ben je in het bekende shoppingmekka de Ramblas. De haven ligt om de hoek en er zijn eindeloos veel eettentjes en bars in de omgeving. We zijn nieuwsgierig en lopen nog even de Ramblas op. Het is middernacht en de straat is nog zo levendig. Iedereen wandelt, is aan het winkelen of nog uitgebreid aan het dineren.

Dag 2

Buenas Dias. De wekker gaat en we schuiven aan bij het ontbijt. De keuze is reuze. Het hotel heeft een supermooi dakterras op de 11e verdieping met een zwembad én waanzinnig uitzicht over de stad. We worden opgehaald door onze local gids Stefano en hij neemt ons 2 uur mee de stad in. Hij vertelt ons nét even iets meer over de stad. Dat bijvoorbeeld de Ramblas ooit een rivier is geweest, heb ik nooit geweten. Ook geeft hij ons wat tips die wij vandaag en morgen kunnen gaan doen. Na de tour huren we een scooter. Een scooter huren is echt een absolute aanrader. Je ziet veel in een korte tijd. Dus besluiten we het wat hogerop te zoeken. En racen we met de scooter naar Bunkers Del Carmel. De straten worden steiler en steiler en we hebben door dat de scooter het niet meer redt met twee personen erop. De één rent naar boven en de ander al rijdend. En zo wisselen we het af. Gierend van het lachen en hijgend komen we aan op de plek. Even valt er een stilte. Zo’n geweldig panoramisch uitzicht heb ik nog nooit gezien! De bunkers dateren uit de Spaanse Burgeroorlog, maar tegenwoordig is het de plek vanwaar je het beste uitzicht over Barcelona hebt.

Heuvelafwaarts gaat iets soepeler. Binnen no time zijn staan we in de wijk El Born. Dit is de wijk achter de Ramblas. De smalle straatjes barsten van de winkeltjes, gezellige tapas- en pinchobars en andere fijne pleintjes met terrassen. Op een terrasje voor de imposante kerk ‘Santa Maria del Mar’ genieten we van heerlijke tapas met een drankje en sluiten we de dag af.

Dag 3

Vandaag vliegen we naar huis, maar gelukkig pas in de avond! We staan vroeg op om snel weer de stad in te duiken. We toeren met de scooter naar de Sagrada Familia. De Sagrada Familia vind ik misschien wel het meest indrukwekkende bouwwerk van Europa. Het is enorm groot, maar vooral ook enorm gedetailleerd. Ik ken deze kathedraal niet anders dan dat hij in de stijgers staat. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Want, als we de berichten mogen geloven, zou het in 2026 toch eindelijk af moeten zijn! Het is vandaag heerlijk weer. Het is half november, maar zelfs mijn vest is overbodig. De zon nodigt uit om even op het strand te kijken. Vamos a la playa! We zijn niet de enige met dit idee. De terrassen zijn goed gevuld, mensen liggen te zonnen op het strand en zwemmen zelfs in het water. En dat in november, terwijl de straten al volhangen met kerstversiering. Heerlijk.

Na een verfrissend drankje gaan we naar het Parc de la Ciutadella. Dit is een van de populairste stadparken van Barcelona waar vele locals ontspannen, wandelen, picknicken, hardlopen, eten en muziek maken. Er hangt hier zo’n ontzettend relaxte sfeer. Het is echt de moeite waard om hier even een stukje te wandelen. Stefano had ons aangeraden om pinchos te eten in de wijk Carrer de Blai. Om onze trip af te sluiten gaan we hier naartoe. Deze wijk is nog niet heel erg bekend onder de toeristen. Hier tref je bar na bar waar de lekkerste pinchos op de toonbank liggen. Een pincho, betekent spies. Spiesjes, vol lekkernijen geserveerd op stokbrood. Je betaalt gemiddeld 1 euro per hapje. Hadden we dit maar eerder gevonden, dan zaten we hier 3 keer per dag denk ik. Het eten is echt waanzinnig lekker. Helaas is het tijd om richting de luchthaven te gaan. We hebben genoten, Muchos Gracias Barcelona!

Deel deze pagina: