Like a local: Mayrond en zijn Curaçao

,
TUI

Hi, ik ben Mayrond van Lamoen en woon op Curaçao. Ik ben snorkelgids bij Myronchi Trip op Curaçao en ken alle mooie plekjes daar. Curaçao staat natuurlijk bekend om haar mooie stranden en blauwe zee, maar ik zal je laten zien dat er nog meer is dan dat. De komende 2 maanden geef ik je 4 keer 4 tips geven over Curaçao. Dit zijn de activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen volgens Mayrond:

Ontdek Curaçao

1 - Bezoek het hoogste punt van Curaçao: de Christoffelberg. Hier heb je een perfect uitzicht over het hele eiland. Het beklimmen kan je overdag doen, maar het kan ook geregeld worden om deze onder de sterrenhemel te beklimmen.

2- Zondag​​ochtend​ ​eten​ ​bij​ ​“marshe​ ​van​ ​Barber”. Bezoek deze markt tussen 7-11 , waar lokalen bij elkaar komen om in de ochtend allerlei soorten lokaal eten te verkopen, van stoof gerechten & vers vis tot leguanen soep.

3 - Vaar een dagje mee onder professionele begeleiding van de vissers van Yknot Fishing voor zowel diep zee vissen als vissen voor tonijn, dorado, wahoo of baracuda’s en wie weet sta je straks ook op de foto met een grote vangst!

4 - In plaats van een normale duik te doen overdag, kan je op Curaçao er ook voor kiezen om een nacht duik te doen. Ook dan kun je al de mooie kleuren van de verschillende soorten koraal en vissen kan bewonderen. En juist 's nachts zul je net wat andere vissen tegenkomen dan overdag. Neem contact op met duikschool Oçeano Diving voor een onvergetelijke nachtelijke onderwater ervaring met een lokale gids.

Proef Curaçao

1 Purunchi; Dit simpele authentieke vissershutje langs het water, serveert vers gevangen vis. Hier wordt alles nog met dehand bereid en worden speciale soorten vissen geserveerd, waaronder ook de lionfish die het koraalleven bedreigd op het eiland.

2 - Beyglz; In een monumenteel pand in Scharloo kan je terecht voor een lekker ontbijt of lunch. Naast goed gevulde bagels, serveren ze ook wraps, salades en smoothies. Hun prioriteiten in het eten zijn verse en lokale ingrediënten, waarbij altijd rekening wordt gehouden met het milieu. Daarom maken ze bijvoorbeeld alleen maar gebruik van gerecycleerde en biologische afbreekbare verpakkingen.

3 - Bigeye Scad; Bij Bapor Kibra kom je terecht bij een van de lekkerste vistenten op het eiland. Zittend aan een picknicktafel, genietend van een lekker briesje en uitzicht op zee kun je de lekkerste vers gevangen vis proeven.

4 - Hofi cas cora; Deze plantage gelegen aan een landhuis, wordt gerund door een jong lokaal echtpaar die je kennis laat maken met een authentieke “farm to table” concept. Dit houdt in dat hun producten vers zijn en komen van eigen land tot ze op je bord terecht komen. Ze zijn op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor ontbijt en lunch. Let op: reserveren is aangeraden ivm beperkte zitplekken.

Beleef Curaçao met

1 - Dushi Sup: Traditionele Yoga op een eiland kan een beetje saai worden, daarom besloot Liberty Suares om de ervaring een stapje verder te nemen: je kan namelijk een yoga les volgen omringd door de turquoise blauwe zee op een SUP (Stand Up Paddle Board). Alle niveaus zijn welkom voor deze unieke open zee ervaring.

2 - Myronchi Trip: Beleef een privé snorkel met gegarandeerd een tevredenheid klant. Een lokale gids laat je de mooiste plekken zowel op land als onder zee zien. En als bonus krijg je professionele foto’s als herinnering aan deze onvergetelijke trip.

3 - At Sea Curaçao: de beste “boat charter” op het eiland, stel je eigen groep samen of vaar gezellig mee naar de leukste zwemplekken op het eiland. Aan boord wordt er voor je gekookt en er is een “all you can drink” pakket. Natuurlijk kunnen privé arrangementen makkelijk geregeld worden.

4 - 8 the experience: Deze unieke spa, biedt talloze verwen-pakketjes aan, maar wat het zo uniek maakt is dat welke behandeling je ook kiest, je altijd uitzicht op de zee hebt. Na je heerlijke massage, kan je buiten lekker ontspannen bij de meditation pool of in een jacuzzi aan de rand van de klip.

Bijzondere overnachtingen

1 - Klein Curaçao; Maar een paar kilometer ver van Curaçao’s meest oostelijke punt, ontdek je de mooiste plek in het caribisch gebied om de sterren hemel te bezichtigen. At Sea Curaçao biedt speciale trips en overnachtingen om deze unieke ervaring te beleven op een nog onbewoond eiland.

2 - Strand overnachten; een van de leukste overnachtingen die je kan mee maken is overnachten en wakker worden met de mooiste zonsopgang, op de mooiste stranden van Curaçao. De beste stranden om te overnachten zijn: Daaibooi, Klein Knip en Groot Knip.

3 - Mondi Lodge; Natuurliefhebbers kunnen in deze eco lodge even weg van de bewoonde wereld. Verblijf in een van hun houten palapas en geniet van de persoonlijke service en een ‘s ochtends van hun lekkere ontbijt omringd door een mooie tropische tuin.

4 - Landhuis klein Santa Martha; Deze boutique hotel gelegen in het westen, biedt naast een overnachting in een trendy gerestaureerde landhuis ook lekker eten met een fantastisch uitzicht op de Santa Martha baai.

Deel deze pagina: