6 dingen die je echt moet doen in of rondom Rabac

,
Paulien Tilstra

1. Boottrip (glassboat)

Alleen al het mooie heldere water van Kroatië geeft je zin om een boottripje te doen. Je hebt langs de haven van Rabac meerdere boten liggen waar je mee kunt varen (zelf huren is ook een optie). Sommige boottripjes zijn van korte duur (ongeveer 2 uurtjes), maar je hebt ook boten die je vrijwel de hele dag meenemen. Wij zijn bijvoorbeeld met de Sea Aquarium glassboat zo’n 7,5 uur weggeweest en het was heerlijk! Je kunt wanneer de boot stilligt allerlei vissen door het glas bekijken aan de onderkant van de boot en laten ze 2 duikers de zee in gaan om bijvoorbeeld zeesterren en andere zeedieren te laten zien langs het glas. Daarnaast kun je genieten van een heerlijke lunch op de boot, is de kans groot dat je dolfijnen spot en ga je naar het eiland Cres. Hier wordt de boot langs de Plava Grota aangelegd en kun je nog even 2 uurtjes genieten van een heel mooi strand met leuke grotten voordat je weer teruggaat.

2. Aquapark Istralandia

Op ongeveer 1 uur afstand van Rabac ligt het op één na grootste aquapark van Europa, genaamd Istralandia, in de plaats Nova Vas. Voor jong en oud is dit een geweldig zwemparadijs! Voor de wat oudere kinderen en volwassenen heb je mega hoge glijbanen en voor de jongere kindjes een heel groot baby/peuter bad met kleinere glijbanen en veel waterpret. Daarnaast beschikken ze over een heel groot golfslagbad en wordt er de hele dag voor entertainment gezorgd door het Istralandia team. Een geweldig dagje uit voor het hele gezin dus!

3. Treintje naar Rabac centrum

Rabac zelf is niet super groot, maar heeft wel haar charmes! Vanuit Girandella Beach of het TUI Family Life Bellevue Resort zelf vertrekt ongeveer elk half uur wel een treintje naar het centrum van Rabac en weer terug. In het centrum kun je heerlijk eten en drinken, genieten langs de haven en de leuke winkeltjes bezoeken! Toen wij hier rondliepen kregen wij echt een vakantiegevoel en vooral aan het eind van de middag/begin avond is zo’n tripje leuk om te doen (aangezien het dan ook wat minder warm is).

4. Girandella Beach

Langs het TUI Family Life Bellevue Resort ligt ook het Girandella Beach. Een heel mooi kiezelstrand dat eigenlijk uit meerdere delen bestaat doordat de stukjes strand van elkaar worden gescheiden door rotsen. Dat maakt het ook juist zo leuk! Je kunt hier zelf kijken welk deel jou het meeste aanspreekt en het is ook wat kleinschaliger dan wanneer je op een heel groot strand ligt vol met bedjes. Ook hier zijn eventueel wel bedjes beschikbaar die je voor weinig geld de hele dag kunt reserveren.

5. Rondrijden!

Kroatië is zo immens groot en mooi dat het alleen al leuk is om er doorheen te rijden! Veel gebergte, langs de kust met mooie uitzichten en leuke dorpjes die je onderweg tegenkomt in het binnenland (en langs de kust). Wij zijn langs meerdere plekken gereden en keken steeds weer onze ogen uit.

6. Plitvice Lakes National Park

Tot slot een bezienswaardigheid waar wij helaas niet aan toe zijn gekomen, maar zeker wel de moeite waard bleek te zijn: Plitvice Lakes National Park! Vanuit Rabac doe je er zo’n 3,5 uur over om hier te komen met de auto. Een aardig reisje dus, maar dit is ongetwijfeld het mooiste wat Kroatië op natuurgebied te bieden heeft. Adembenemende uitzichten en het mooiste blauwe water. Wat wij als tip meekregen was om (als je hier dan al naartoe gaat) er vroeg bij te zijn. Vooral in het hoogseizoen is het in het park ’s middags behoorlijk druk. Het park staat dan ook nog steeds op ons lijstje voor een volgend bezoek aan Kroatië!

Deel deze pagina: