Op cruise met de Costa Fascinosa: de bestemmingen

,
Cynthia

Met TUI ging ik twee weken geleden voor het eerst op een cruise! Iets wat al jaren op mijn bucketlist stond en wat er nu eindelijk van kwam. Mijn vriend en ik maakten een cruise rond de Middellandse Zee en ik ga je vandaag laten zien waar we allemaal zijn geweest en wat we hebben gedaan.

Onze cruise begint op Mallorca! We vliegen heel relaxed rond twaalven in de middag vanaf Rotterdam Airport naar Palma. We gaan direct aan boord van de Costa Fascinosa, dus we zien niks van het eiland. Op de terugweg is dit ook niet mogelijk, dus ik maak alleen dit kiekje vanuit de bus naar de haven. Je ziet de kathedraal van Palma, La Seu. Wist je dat Gaudi heeft meegewerkt aan de bouw hiervan?

Onze eerste stop is Barcelona! Hier zijn we een ochtend en we besluiten gewoon lekker rond te banjeren in deze Spaanse stad. We nemen de shuttlebus vanaf het schip naar de Rambla en vanaf daar duiken we allemaal kleine steegjes in en pleintjes op. Geen plannen, gewoon lekker rondkijken! Een heerlijk begin van de vakantie.

We gaan koffiedrinken bij het enorm leuke Caravelle. Je kan hier ontzettend goed ontbijten, maar ook brunchen, lunchen en gewoon koffiedrinken. We spreken hier af met Lotte en Jan-Willem, vrienden van ons die heel toevallig óók in Barcelona zijn deze week.

Op zondag zijn we in Savona in Noord-Italië. Dit is niet een hele grote stad en het is heerlijk rustig. Het schip meert heel dicht bij het centrum aan, dus we kunnen vanaf hier zo het stadje inlopen!

Ook in Savona gaan we lekker rondstruinen. We hebben hier wat langer de tijd dan in Barcelona en we hebben dus alles behalve haast. Wat een prachtige stad is dit, met mooie pleintjes, koepels en gebouwen. Prachtig ook hoe de panden in pastelkleurtjes geschilderd zijn. Enne, zoals je wel kan verwachten is de koffie hier fantastisch én goedkoop. We drinken voor iets meer dan een euro een erg goede cappuccino op een terrasje tussen de Italianen.

We willen eerst onze zwemspullen halen om aan het strand te gaan liggen (het is 35 graden) maar omdat we dan net wat krap in de tijd komen, gaan we gewoon lekker bij het strand lunchen. We gaan voor La Luna waar we heerlijke pasta eten! Deze is met kabeljauw en garnalen. Wat een goede plek!

Terug wandelen we door het leuke haventje (waar ook veel leuke restaurantjes zitten) terug naar het schip. Daaag, Savona!

Op onze vierde dag meren we aan in Napels, een grote stad met 4,4 miljoen inwoners. Het is vandaag érg heet, bijna 38 graden, dus we doen alles op een wat langzamer tempo. We zijn hier ook maar een middagje, dus we kunnen niet zoveel zien. Wat we wél willen is natuurlijk pizza eten! Napels is dé stad van de pizza, dus daar kunnen en willen we niet omheen.

De beste pizza schijn je te kunnen eten bij Da Michele. In 1870 is dit restaurant geopend en ze hebben twee pizza’s: de marinara (de eerste pizza die ooit werd gegeten, met tomatensaus, oregano en knoflook) en de Margherita (in 1889 gecreëerd door Raffaele Esposito als eerbetoon aan koningin Margherita di Savoia), met de kleuren van de Italiaanse vlag: rood (tomatensaus), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Je staat er eventjes voor in de rij, en al helemaal als je binnen wilt zitten aan een tafeltje, dus wij eten ‘m gewoon op straat op. En ja, die pizza is écht heel erg lekker. Het is niet de beste pizza die ik ooit heb gegeten, maar hij smaakt fantastisch.

We wandelen even naar binnen bij de Kathedraal van Napels, de belangrijkste kerk van de stad. In de 13e eeuw is de bouw gestart en het is werkelijk waar adembenemend. Zó mooi!

Ook hier doen we wat we het liefste doen: gewoon lekker rondstruinen.

Dinsdagochtend meren we aan op Sicilië, in Palermo! We boeken op het schip een transfer naar Mondello strand, het strand van Palermo. Het ideale van deze transfers en excursies die je op het schip boekt: je weet zeker dat je de boot niet mist. Bij deze excursies heb je garantie dat je op tijd weer op het schip bent en het schip wacht op deze bussen. Als je zelf een taxi ergens naartoe neemt, heb je die zekerheid niet. Het is al even lekker warm tijdens onze trip en we besluiten vandaag dus lekker te gaan zwemmen! Het Mondello strand is heel erg lang en ligt in een prachtige baai. Er zijn talloze comfortabele bedjes (waar je voor moet betalen) en restaurantjes waar je simpel kan eten en drinken. Wat hebben wij hier genoten van het lekkere koele water.

Na een dag op zee komen we donderdagochtend vroeg aan op Ibiza! Ik ben in juni nog op dit eiland geweest, voor Willem is het de eerste keer. We nemen weer een shuttlebusje naar de stad (de haven is zo’n 45 minuten lopen naar Ibiza-stad) en gaan eerst even samen ontbijten.

En ook hier genieten we van alle kleine straatjes en steegjes - wat is het hier toch mooi met al die witte pandjes en kasseien. We kijken onze ogen uit hier. Vanochtend heeft het héél hard geregend en dus is het heerlijk koel.

Na het middaguur gaan we even terug naar het schip om wat spullen te pakken, want we gaan naar het strand! Talamanca strand is op 20 minuten lopen van het schip, ideaal dus. Hier gaan we lekker lunchen en relaxen bij Rehab. Dit is een hartstikke mooi strand dat helemaal niet zo druk is, helemaal top.

’s Avonds laat gaan we dineren in de jachthaven. Hier zitten enorm veel leuke restaurantjes en het uitzicht op de oude stad is erg mooi. Het is ook nog eens dichtbij de cruise terminal, wat wel prettig is, want vanavond gaan we weer weg. We eten fantastische (en niet te dure) sushi bij Temakinho. Een aanrader!

Hij blijft indrukwekkend he, dat schip! Na Ibiza varen we terug naar Mallorca en vanaf daar vliegen we op vrijdag weer naar huis. Wat hebben we fantastische plekken gezien - we hebben ons heel goed vermaakt. Aan boord kan je ook allemaal excursies boeken, wij vonden het leuker om gewoon lekker zelf op ontdekkingstocht te gaan. Wat is een cruise een enorm leuke manier om heel relaxed allemaal leuke plekken te bezoeken! En dan aan boord ook nog eens zoveel luxe en comfort… Voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

Deel deze pagina: