Top 5 leuke dingen om te doen op São Miguel

,
Sanny zoekt geluk

1. Walvissen spotten!

De Azoren is de beste plek in de Atlantische oceaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Bijna een derde van alle walvissen- en dolfijnsoorten zijn hier te bekijken, daarom is dit wel echt de must-do op deze eilanden. In het voorjaar kun je potvissen spotten en de blauwe vinvis, en in de zomer zie je vooral dolfijnen. Hoewel we onszelf echte mazzelaars vonden omdat we de blauwe vinvis hebben gezien (het grootste dier op aarde), garanderen de verschillende maatschappijen dat je in 90% van de gevallen walvissen zult zien. Zo niet: dan krijg je je geld terug. Wij kozen voor een snelle zodiac rubberboot en boekten onze tour bij Futurismo, wat een fijne organisatie was met veel uitleg over de dieren. In de zomer kun je gaan snorkelen en dan komen de dolfijnen zo om je heen zwemmen. Ongelofelijk!

2. Wandelen

Je kunt niet naar de Azoren vertrekken, zonder je wandelschoenen mee te nemen. Er zijn ontzettend veel mooie routes over het hele eiland die je kunt checken op: trails.visitazores.com. Wij vonden de tocht naar het Lagao do Fogo onwijs mooi. Zo veel tinten groen heb je nog nooit gezien. We zijn gestart bij viewpoint Serra Barossa. Daar parkeer je de auto en dan kun je rechts naar beneden lopen. Dit is een makkelijk pad met wat traptreden dat je naar het meer beneden leidt in zo'n 40 minuten. Of je kunt linksom kiezen voor een ander pad, dit pad is een stuk avontuurlijker maar je moet wel goede schoenen aanhebben aangezien je dwars door de bosjes gaat.

3. Sete Cidades

De must-see van het eiland is deze krater met een doorsnede van 12 kilometer waarin 2 meren liggen. Je kunt hier een tour naar toe boeken en off-road gaan, of zelf over de weg rijden en dan stoppen bij de verschillende uitzichtpunten om vanaf daar een stuk te wandelen en het gebied te verkennen. Wij begonnen bij viewpoint: Miradouro da Vista do Rei (kings view) en reden daarna naar viewpoint Laguna do Canario. Beneden aan het meer zitten meerdere koffie tentjes aan het meer zoals Green Love.

4. Terra Nostra

Vlakbij Furnas ligt het park: Terra Nostra, hier moet je zeker even langs gaan. Een uurtje is genoeg om de prachtige subtropische planten, bomen en bloemen te bewonderen. Dit is trouwens ook een goede activiteit voor als het even wat minder goed weer is. Zelfs in de regen is dit de moeite waard want midden in dit park ligt een enorm thermisch zwembad met oranje water van 40 graden wat heerlijk is om in te baden. De oranje kleur ziet er niet zo aantrekkelijk uit, maar zo’n bad op een frisse dag is top! De oranje kleur komt van het hoge ijzer gehalte in het water. Dit water borrelt omhoog in het dorpje Furnas en is daar 45 graden, via een pijpleiding komt het uit in dit bad waar het nog maar 38/40 graden is.

5. Ponta Delgada

Ga naar hoofdstad Ponta Delgada voor de betere restaurants en een wandeling door de kronkelstraatjesen oude pleinen of over de boulevard langs de haven. En vergeet niet een foto te maken bij de gigantische oude vijgenboom in de botanische tuin van Jose Canto.

Deel deze pagina: