Waarom Fuerteventura?

,
AnneMerel de Jongh

Een All Inclusive? Op een rustig eiland als Fuerteventura? Dat is toch helemaal niets voor een jong actief meisje zoals jij? Wellicht had ik daar een paar jaar geleden ook zo over gedacht, maar soms ben je gewoon echt aan vakantie toe. Geen vakantie waarbij je de hele dag op ski’s de bergen af roetsjt, of in een nieuwe stad hotspots aan het zoeken bent, of met backpack door de rimboe trekt. Maar een vakantie waarbij je lekker de hele dag verzorgd wordt en alles op je eigen tempo kunt doen. Waar de vraag niet is of de zon schijnt, maar welke sterkte hij vandaag heeft (hij kwam overdag niet onder de 7 op Fuerteventura, maar veel vaker had hij een sterkte van 10!). Zo’n vakantie heb ik afgelopen maand gehad bij Robinson Club Jandía Playa, op Fuerteventura. Ik heb vijf redenen voor je waarom je daar ook eens heen zou moeten.

Het eten is superlekker en overweldigend veel

Als je – zoals ik – ontzettend houdt van veel en lekker eten, dan zit je bij Robinson Club absoluut op de juiste plek. Dat begint ’s ochtends om halfacht met het ontbijt. Of je nu zin hebt in warme wafels of pancakes, of een roereitje en verse smoothies (of alles, zoals ik), het wordt allemaal versbereid waar je bij staat. Mocht je je verslapen hebben, dan kun je voor een iets kleiner ontbijt terecht bij de Beach Bar. Om halfeen begint dan alweer te lunch, een lekker visje van de barbecue, pasta, fruit, ijs… het was iedere dag weer een uitdaging om zoveel mogelijk lekkere dingen te eten. ’s Avonds had het eten iedere keer een thema. Van Aziatisch tot Italiaans en van Spaans tot de favoriete gerechten van de verschillende medewerkers van Robinson. Op vrijdag was het galadiner, dan pakken ze extra groot uit met een mega grandbuffet en iedereen gaat netjes in zwart/wit gekleed.

Mocht je graag gezond willen eten, bij iedere maaltijden worden verschillende ‘slanke’ en ‘gezonde’ opties aangeboden. Maar ook bij de rest van het buffet kun je prima gezonde keuzes maken. Lekker veel fruit, salades, pasta’s (zonder roomsaus) en vegetarische curries.

Vriendelijk

Wat ik opvallend vond was dat het personeel van Robinson ontzettend vriendelijk was. En ze werken echt als een team. ’s Ochtends staat de kapster gerust een eitje te bakken, de volgende dag staat die jongen van de receptie je eitje te maken. Zelfs de manager van de club heeft mijn eitje gebakken. Die vriendelijkheid slaat over op de gasten, iedereen is superaardig en geïnteresseerd. En dat is wel fijn, want je deelt drie keer per dag je tafel met andere mensen uit het resort. Je hebt geen vaste plekken aan tafel, waardoor je dus heel veel nieuwe mensen leert kennen. Ik vond dat persoonlijk erg leuk. Overdag had ik mijn rust, maar tijdens de maaltijden leerde ik nieuwe mensen kennen.

Ligging

De ligging van Robinson Club Jandía Playa is niet heel handig ten opzichte van het vliegveld (het is ruim een uur met de taxi, zorg dus dat je een transfer boekt van te voren, want het is aardig kostbaar om een taxi te moeten nemen), maar verder ligt het resort prachtig. Het ligt aan een mooie boulevard waar je ’s ochtends heel fijn kunt hardlopen, winkeltjes (zoals een supermarkt en een drogist) liggen op nog geen vijftig meter wandelen van het hotel en het hotel ligt ook direct aan zee, met een paar stappen sta je op het strand. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je het ontzettend warm gaat krijgen, want Fuerteventura betekent letterlijk ‘veel wind’ en veel wind heb je op Fuerteventura. Dat is alleen maar fijn, want hierdoor wordt de warmte nooit ondragelijk. Wel goed smeren. Want de zon is dus mega krachtig.

Schoon

Robinson Club Jandía Playa is echt prachtig aangelegd. Met palmbomen, cactussen en heel veel mooie bloemen. Ik heb nog nooit zulk mooi groen gras gezien en dat terwijl het in april (de maand dat ik er was) gemiddeld slechts 2 dagen regent. Het park wordt ontzettend goed verzorgd en dat is zeker te zien. Je hebt echt het gevoel dat je in een mooi vakantieparadijs bent. En dat ben je dan ook natuurlijk.

Activiteiten

Zelf was ik op Fuerteventura voor mijn rust, dus echt aan activiteiten heb ik niet meegedaan, maar als je wel graag activiteiten doet dan zit je bij Robinson Club helemaal op je plek. Van water aerobics tot spinning lesjes en van golfen tot tennis clinics. Watersport kun je hier ook heel goed. Zoals ik al zei; Fuerteventura betekent letterlijk ‘veel wind’, dit is natuurlijk ideaal voor windsurfers. Dit kun je dan ook doen met een instructeur vanuit Robinson Club. Daarnaast is er ook een duikschool en kun je vrij gebruik maken van de tennisbanen op het park. Er is een prachtig aangelegd zwembad en ’s avonds is er ook entertainment zoals een musical of band. Maar nogmaals; mocht je daar niet op zitten te wachten, dan kun je dit ook heel makkelijk aan je voorbij laten gaan.

Ik heb een superfijne vakantie gehad bij Robinson Club en kan het iedereen van harte aanbevelen.

Deel deze pagina: