Gastvrij en kleurrijk Senegal

,
GirlsLove2Travel

Manon van GirlsLove2Travel is samen met haar vriend op reis gegaan naar Senegal. Je kent het land misschien wel van de wereldberoemde Parijs-Dakar race. Dit West-Afrikaanse land heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantiebestemming. Een schitterde kustlijn van maar liefst 750 km. lang, prachtige natuur, een geweldige keuken en een gastvrije bevolking. Lees hier Manon’s reisverslag.

We zijn er!

Als we na ongeveer 6 uurtjes vliegen laat in de avond op Dakar Airport landen valt de zwoele temperatuur als een warme deken om ons heen. Welcome to Africa! We worden keurig opwacht door de reisleiding en voor we het weten zijn we onderweg naar ons thuis voor de komende dagen; Royal Decameron Baobab resort.

We worden ontvangen met een verfrissend drankje en kunnen vrijwel gelijk in onze kamer. De nacht is al gevallen, dus we duiken snel ons bed in. De volgende ochtend worden we van de opwinding al vroeg wakker en als we de gordijnen open doen worden we verrast door een stralende zon en een geweldig uitzicht.

Het resort is prachtig! De paradijselijke villa’s liggen verscholen in een tropische tuin. Het resort ligt pal aan de zee met overal knusse zitjes om een drankje te doen en volop ligbedden. Onze buik knort dus we wandelen het restaurant in. En ook dat is me toch een fijne verrassing! Het water loopt ons in de mond bij het zien van het uitgebreide buffet. Hier vermaken we ons wel de komende dagen:)

Dan is het tijd om een plan te trekken voor ons verblijf. We besluiten eerst een paar dagen op het resort door te brengen om lekker tot rust te komen. Daarna willen we erop uit. Er is een hele rits aan excursies waaruit we kunnen kiezen. Mijn oog valt gelijk op het ziplinen, maar omdat ik zwanger ben moet ik dat helaas aan m’n neus voorbij laten gaan. We kiezen een paar excursie toppers uit: overnachten in de woestijn, op safari en een bezoek aan het roze meer.

Zo gezegd zo gedaan. We doen een aantal dagen niets anders dan baantjes trekken, zonnestralen pakken, verse sapjes drinken, beach volleyballen, smullen van het onweerstaanbaar lekkere eten en eindelijk de boeken lezen die ons al een paar maanden vragen aankijken. Living the good life:)

Een magische nacht in de woestijn

Het is tijd om op avontuur te gaan! We worden door onze gids opgehaald voor een rit van 2,5 uur naar de woestijn van Lompoel. De rit an sich is al een avontuur. We doorkuizen kleine dorpen en vergapen ons aan het landschap met de beroemde baobab bomen. Onderweg maken we een korte stop in de stad Thies een tros verse bananen te kopen. Als de woestijn begint stappen we over in een jeep. En ineens doemt daar in de woestijn ons tentenkamp op. Het lijkt wel een sprookje!

We zijn net op tijd voor de zonsondergang en rennen snel de zandduinen op om foto’s te schieten. Het koelt ’s avonds erg af in de woestijn, dus we trekken warme kleding aan en wandelen door de zandduinen naar het diner. Terwijl het kampvuur knappert krijgen we een traditionele Senegalese maaltijd geserveerd. Die nacht slapen we net zo heerlijk als puppies. De volgende ochtend maken we een rit op een dromedaris om ons woestijnavontuur compleet te maken.

Op safari!

Op een klein stukje rijden van ons resort ligt het Bandia reservaat. Het reservaat beslaat een gebied van ruim 2.000 ha. waar de dieren in alle vrijheid én beschermd kunnen leven. Vanaf het moment dat we met onze jeep het park inrijden heb ik mijn camera in de aanslag en ik laat hem niet meer los. Maar goed dat ik een reserve batterij heb meegenomen, want ik blijf maar foto’s schieten.

Giraffen trekken gracieus voorbij en de veelal zwangere zebra’s knabbelen op hun gemak aan het gras. Buffels, antilopes, neushoorns, talloze vogels, apen en zelfs een broedende struisvogel weet ik voor m’n camera te krijgen. Ondertussen kijken we ook onze ogen uit naar de vele reuze baobab bomen. Wat een belevenis!

Het roze zoutmeer & racen door de duinen

Niet ver van de hoofdstad Dakar ligt het Lac Rosé. Dit meer dankt haar naam aan de kleur van het water. Door de extreem hoge zoutconcentratie en microbacteriën kleurt dit namelijk roze als de zon rond het middaguur op haar felst schijnt. Een heel bijzonder verschijnsel om mee te maken. Onze gids legt uit hoe het zout uit het meer wordt gewonnen. De laagste kwaliteit zout wordt bij ons gebruikt als strooizout in de winter:)

Na het zoutmeer zetten we met onze jeep koers naar de zandduinen waar de beroemde Parijs Dakar rally gereden is. Onze chauffeur weet het gaspedaal goed te vinden en we scheuren met een bloedgang door het zand. We passeren kleine dorpjes waar de kinderen uitbundig achter onze jeep aanrennen. We racen op een gegeven moment zo dicht langs de branding dat de spetters van de golven op ons gezicht landen. Wat is dit gaaf!

Times flies

Times flies when you’re having fun, en zo is het voor we het weten tijd om naar huis te gaan. Senegal we hebben met volle teugen van je genoten! De gastvrijheid, kleurrijke bevolking, diversiteit aan landschappen en idyllische stranden. I’m sure we’ll meet again…

Deel deze pagina:

Get social #MadeMeSmile