10 dingen die je moet doen wanneer je in Serfaus bent

,
TUI Sports - Annemerel

Wat te doen in Serfaus?

Blogster AnneMerel leerde 25 jaar geleden haar eerst skimoves op de pistes in Serfaus. Maar ook als bijna 28-jarige vermaakt zij zich er nog prima. Dit jaar bezocht zij Serfaus samen met haar vader. En ondanks de temperaturen die regelmatig dik onder de -20 gingen hebben ze een fantastische week gehad. Ga je ook binnenkort die kant op, lees hier welke plekken je zeker niet over mag slaan

Masnerhütte

Met mooi weer: sta ’s ochtends vroeg op, neem het eerste liftje naar boven en ski meteen door naar skigebied Masner. Met een beetje geluk ben je dan rond een uurtje of kwart voor tien bij de Masnerhütte (niet te missen, midden in het gebied) en is er nog een bankje tegen het raam vrij. Haal een lekkere warme chocolademelk met slagroom en geniet van het zonnetje. Als je zo vroeg begint met skiën, heb je die chocolademelk zeker verdiend.

Haus Claudia

Taart eten bij Haus Claudia De lekkerste taart eet (of haal) je bij Haus Claudia. Meestal hebben ze zo’n tien verschillende huisgemaakte taarten staan. Van een Käsesahne en Sachertorte tot Himbeertorte en Apfelstrudle, ze zijn allemaal even lekker.

Pizza eten bij Lassida

Op 2300 meter hoogte, bovenaan de Lazidlift vind je restaurant Lassida. Hier eet je de allerlekkerste pizza uit de steenoven. Het lijkt net alsof je even in Italië bent.

Pezid

Bewonder het uitzicht bovenaan de Pezid Over Italië gesproken. Wanneer je de Pezidlift uitstapt (op 2700 meter) heb je prachtig uitzicht. Vanaf hier kijk je naar Italië, Zwitersland én als je goed kijkt zie je de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland) ook nog ergens liggen. Niet voor niets staat het hier altijd vol met mensen met camera’s. Hier maak je de mooiste panorama’s.

Serfauser Sauser

Naast skiënd (of snowboardend) de berg af gaan, kun je in Serfaus ook Ziplinen. Met bijna tachtig kilometer per uur zoef je over de bergen. Dit zorgt niet alleen voor de nodige adrenaline, het geeft ook een prachtig uitzicht. Leuk voor je GoPro beelden.

Kölner Haus

Is het niet zulk lekker weer, dan zei mijn moeder vroeger altijd na de eerste twee pistes ‘Heimkehrschwung’. Ik wist precies wat dat betekende, op naar het Kölner Haus voor een warme chocolademelk met slagroom. Deze onlangs vernieuwde oude berghut is de perfecte plek om tegen de kou te schuilen.

Laat je ski’s achter bij het Patscheider Ski Depot

In Serfaus bevinden de liften zich aan het einde van het dorp, omdat het een autovrijdorp is kan het best vervelend zijn om iedere dag met je ski’s door het dorp te moeten lopen. Gelukkig is daar de perfecte oplossing voor, onderaan de gondels heb je een ski depot van Patscheider, de ‘Check In’. Hier kun je voor een klein bedrag een week lang je ski’s en schoenen stallen na het skiën. Hoef je in ieder geval niet met je ski’s en schoenen door het dorp te zeulen. Scheelt een heleboel energie (en stress).

Maak een avondwandeling

Doordat Serfaus een autovrijdorp is, is het centrum heel gezellig en nog steeds vrij authentiek. Ik vind het heerlijk om na het avondeten nog even een wandeling door het centrum te maken. Niet alleen goed voor de spijsvertering, maar hierna val je nog lekkerder in slaap.

De Pezid Vertikal

Hou jij wel van een uitdaging en kun je goed skiën? Dan moet je zeker de Pezid Vertikal proberen. Dit is de spannendste piste in het gebied. Een foutje en je ligt onderaan de piste (je val wordt op deze piste nergens gebroken, omdat hij in een rechte lijn naar beneden gaat). Je bent gewaarschuwd.

Après ski bij Patschi en George

Après ski-fan? Loop dan na het skiën door naar de Patschi, dat is in Serfaus de plek waar je na het skiën moet zijn. ’s Avonds ga je naar ‘de George’.

Deel deze pagina:

Get social #MadeMeSmile