De laatste vakantiedagen

,
Cotton and Cream

We gaan nog even door met genieten

Vandaag gaan we naar de derde locatie: RIU Republica in Punta Cana. Dit is de meest bekende en populaire plaats in de Dominicaanse Republiek, omdat niet alleen de stranden paradijselijk zijn maar er in de omgeving ook veel te doen is. Er worden verschillende excursies georganiseerd en in het stadje vind je ook een aantal bars, discotheken en winkeltjes. Het resort is pas sinds mei dit jaar geopend, dus alles is nieuw, verzorgd en luxe. Verder adults only, wat best zo zo'n voordelen heeft. De ruime kamer is prachtig, met een enorm bed en een balkon met uitzicht op zee. De kamer heeft zelfs een bar waar je zelf mixdrankjes kunt maken. Nadat we het resort hebben verkend, liggen we nog een paar uurtjes op het strand en nemen een duik in het zwembad. In de avond gaan we eten in het à la carte restaurant. Ik ben meteen verliefd op de roze muur, waar ik natuurlijk een foto móést nemen. En wederom was de tonijn erg goed, de gamba's goed gekruid en het chocoladedessert verslavend lekker. Daarna hebben we zin om de bloemetjes buiten te zetten en gaan naar de Imagine, een van de meest bijzondere (en bizarre) discotheken waar ik ooit ben geweest. Het is namelijk een club in een grot. Er zijn meerdere ruimtes en de grotten hebben verlichte tafels en bankjes. Er hangt dus een spannend, duister en cool sfeertje, wat je echt mee moet maken.

Het is tijd voor een excursie!

Vandaag gaan we naar het eiland Saona. Eerst een stukje met de bus, daarna met een 400pk sterke speedboot over zee. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en het felblauwe water om je heen, is de boottrip naar het eiland een beleving op zich. En wanneer je dichterbij komt, wordt het plaatje alleen maar tropischer. Want wanneer je denkt dat je de mooiste stranden hebt gezien, wordt het beeld hier overtroffen. Ook is dit een ideale plek om te snorkelen, dus zowel boven als onder water is er veel te zien. Daarna krijgen we een rondleiding door het dorp en zien we hoe men (er wonen slechts 300 mensen op dit eiland) hier leeft. Vervolgens wordt hier een fantastisch lekkere lunch voor ons klaargemaakt door de inwoners van het dorp. Met een auberginespread, gegrilde kreeft, octopussalade en gemarineerde witvis, eten we ons buikje rond. Misschien wel de beste lunch die we deze week geproefd hebben.

Daarna varen we naar de Blue Lagoon, een natuurlijk ondiep zwembad midden op zee, waar je ook zeesterren kunt vinden. En je kunt wel begrijpen waar dit stukje natuur haar naam aan te danken heeft: pastelblauw, helder water waar je naar kunt blijven kijken. Terwijl we in het water duiken, wordt de rum (onze Nederlandssprekende maar Dominicaanse reisleider noemt het liever 'vitaminen') tevoorschijn gehaald. Met een rum-cola in mijn hand en genietend van het prachtige uitzicht, was dit een van de meest bijzondere momenten van de vakantie. 'S avonds maken we een keuze voor het restaurant. De opties zijn hier heel uitgebreid, je hebt meerdere restaurants op het resort met bijvoorbeeld een Aziatisch of Italiaans buffet. En er zitten veel lekker dingen tussen! We kiezen voor het grootste restaurant, aangezien het dessertbuffet, waaronder fruit gedipt in chocolade, een lust was voor het oog. Oh, en de enorme versie passievruchten die ik elke dag eet, nam ik ook als toetje.

Door de lucht vliegen als Tarzan & Jane

Tijdens de Canopy excursie (ziplinen), waarbij we via 8 kabels het eiland op grote hoogte ontdekken, geeft een adrenaline shot waar je U tegen zegt. De grootste kabelbaan ligt op zo’n 1.000 meter hoogte boven zeespiegel en is 750 meter lang. En wanneer je door de lucht vliegt aan een touw, boven de toppen van de bomen, voel je je zo vrij als een vogel. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden! En binnen een aantal uur ben je weer terug op het resort, dus is deze excursie perfect wanneer je zin hebt in avontuur, maar niet te veel tijd wilt verliezen. Overigens is het totaal niet eng, want je zit stevig vast aan de touwen dus er kan niets gebeuren.

Ook op de weg heen en terug is er veel te zien. We komen bijvoorbeeld langs een fruitkraam waar bijzonder tropisch fruit wordt verkocht. De reisleider vertelt dat het toerisme ontzettend belangrijk is voor het eiland, niet alleen voor de werkgelegenheid in de resorts, maar ook voor de boeren in de omgeving. We kopen vervolgens het groene fruit 'sour soub' wat qua vorm en smaak iets weg heeft van een enorme lychee. Het fruit blijkt ook nog eens een enorme medische werking te hebben. Wanneer we terug zijn, pakken we nog even wat uren zon mee. In Nederland blijkt het ontzettend koud te zijn, stiekem maakt dat deze 'summer in winter'-vakantie natuurlijk extra lekker! We sluiten de dag af met een coco loco (kokos met rum) en een big smile. Dit was een hele fijne vakantie.

Mijn hart had ik al verloren aan de paradijselijke stranden en Caribische, vrolijke sfeer, maar na deze vakantie is mijn liefde voor het eiland alleen maar groter geworden. Het perfecte klimaat, de vriendelijke (en humoristische!) mensen en picture perfect stranden hebben een verslavende werking. Tot snel weer dus!

Deel deze pagina:

Get social #MadeMeSmile