Reisdagboek deel 1 - Style my Day op vakantie

,
Style my Day

We vliegen met zijn 5-jes voor een week naar de Turkse zon en wat hebben we er allemaal zin in!

Na een prima vlucht zetten we na 3,5 uur voet op Turks grondgebied! We worden verwend met Turkse thee en een klein hapje en ik laat alles eens goed op me inwerken. Jeetje.. wat een prachtige inrichting heeft alleen de lobby al! Dat belooft veel goeds voor de rest van het hotel! De stijl is een mix tussen oosters + strak en modern. Er liggen overal mooie kussens, er zijn hoekjes met leuke banken en stoeltjes en her en der liggen stijlvolle boeken. Ik ben gevoelig voor dit soort dingen; daar ben je stylist voor denk ik dan maar! Ik ben dus nu al blij. We worden met een golfkarretje naar onze kamers gebracht die in kleine gebouwtjes over het hele resort verdeeld zijn. Allemaal laagbouw en dus geen mega-massale toestanden.. heerlijk!

Ik word wakker van de zon die door de gordijnen piept en in mijn gezicht schijnt Ik pak mijn telefoon en check de TUIBlue app die ik voor de vakantie al gedownload heb. Op deze app kun je alle info over het hotel vinden en je eigen ‘taylor-made” vakantie samenstellen. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Omdat we zo laat wakker zijn is het ontbijt voorbij en doen we een “late breakfast” in de Welcome Bar die 24/7 open is. We bestellen een heerlijke handmade cappuccino en pakken vers fruit, biologische heerlijk belegde boterhammen. Daarna snoep ik nog wat van de vijgenkoekjes die naar me liggen te kijken. Heerlijk….

Luc en ik lopen naar het strand en zien vanuit de verte al hele mooie witte DAY-BEDS. Het zijn privé-cabana’s met 1 grote witte bank met kussens, 2 zachte witte ligbedden, een kluis, koelkastje en een grote waaier om het extra koel te houden. Luc kijkt me aan en zegt: “laat me raden, dit wil jij he?” Haha, jaaaaaa dit wil ik ja! Hij pakt de TUIBlue app en reserveert een DAY-BED voor de volgende dag.

Na wat dips in het zwembad gaan we samen lunchen in Beach-bar & restaurant Purple Turtle. Dit is het openlucht restaurant bij het strand waar ze verse salades, homemade hamburgers maar ook veel vers fruit aanbieden. Er is zelfs een BIO-corner met biologische streekproducten. Erg lekker allemaal. ‘S avonds dineren we in The Restaurant. Wij zijn zelf niet zo’n buffet-liefhebbers maar bij binnenkomst valt ons meteen op dat ook hier de inrichting hip, jong en mooi is; met prachtige blauwe stoeltjes en dito waterglazen, hoge en lage tafels en hippe gouden lampen in diverse groottes boven de tafels. Tot in detail is er zorg besteed aan de inrichting. Echt een pluspunt vind ik. Het eten is divers en vers, van een LOW-CARB tot BIO-corner, veel groentes in rauwe en ook gegrilde vorm, een kaas-afdeling en er worden ook vele gerechten a-la-minute voor je samengesteld. Wat ik zelf erg leuk vind is dat er voorbeeld-borden staan zodat je kunt zien hoe jouw maaltijd direct op je bordje ligt als het voor je klaargemaakt is.

We zijn nu vroeger wakker en ontbijten in The Restaurant waar ik verse smoothies probeer, een omelet met groenten eet en vers geperste jus d’ orange drink. De jongens eten wafels & smullen van een bord verse meloen. Een lekkere start van deze dag! Na het ontbijt pakken we onze spullen en gaan richting het strand want vandaag is het DAY-BED Dag. We komen aan en ontdekken dat de APP perfect werkt want er staat iemand klaar om ons te verwelkomen en breng ons naar ons strand-paleisje

Pim gaat een uurtje sporten in de prachtige GYM en ik heb beloofd om met Jip van de glijbanen af te gaan. Na deze waterpret eten we een frozen Yoghurt in de Kids pool bar waar ze coole cocktails & verschillende frozen yoghurts serveren. Bij terugkomst is Luc ook terug van zijn massage en ik weet niet of het aan de massage lag maar hij heeft via de TUIBlue app ook voor de volgende dagen weer het DAY-BED gereserveerd! YEAH! We zijn allemaal blij. Het leuke is dat we er met zijn 5-jes inpassen. Diegene die in de zon wil, gaat in de zon liggen en er is ook een groot bed met kussens in de schaduw. Je hebt alle privacy en de koelkast met drankjes binnen handbereik is ook fijn.

Benieuwd hoe Lonneke en haar mannen het de rest van de week hebben gehad, hou dan volgende week de rest van haar reisverhalen in de gaten

Deel deze pagina:

Zie ook