Azoren in een "notendop"

,
TUI

Kasia Hering van Stylish Travel Tips bracht een bliksem bezoek aan de Azoren. Lees hieronder haar reiservaring naar dit bijzonder eilanden archipel midden in de Atlantische Oceaan

Ik heb mijn armen gespreid, ik heb mijn ogen dicht en voel een zonnestraal door de wolken breken

Natuurlijk vloog ik met TUI aangezien zij als enige Europese charter maatschappij naast São Miguel en Terceira nu ook Pico aanvliegen. Super handig en praktisch want nu kun je dus rechtstreeks in 4 uur naar de Azoren vliegen. Ik zeg top! Voordat ik naar de Azoren vertrok heb ik als reisblogger de nodige research gedaan om mij alvast in te lezen. Ik vind dit het allerleukst om alvast in de stemming te komen. Als je aan de Azoren denkt denk je wellicht aan natuur en dat klopt ook helemaal, maar de Azoren hebben ook zoveel meer te bieden!

Wat je nog niet wist over de Azoren

Wist je dat de hoogste berg van heel Portugal op het eiland Pico staat? En wist je dat de Azoren op een plek midden in de Atlantische oceaan liggen waaronder 3 aardcontinenten samen komen? En wist je ook dat de walvissen jaarlijks op hun doorreis van de Noordpool naar de Zuidpool een bezoekje brengen aan de Azoren? Jaarlijks zwemmen walvissen helemaal van de Noordpool naar de Zuidpool en weer terug. Tijdens deze tocht komen ze altijd even langs de Azoren. Je kunt ze hierbij in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Dit allemaal heb ik mogen ervaren toen ik er zelf was en ja ik heb die walvissen ook gezien. Fantastisch! Alleen daarom al moet je een keer naar de Azoren toe want deze eilanden met haar indrukwekkende natuur hebben mijn hart gestolen.

Het grootste eiland São Miguel

Het grootste eiland van de Azoren is São Miguel. Dit is tevens het meest populaire eiland van het archipel. Op São Miguel vind je prachtige uitzichten, kronkelende kustwegen, en vulkanische kraters. Ik kan het landschap het beste omschrijven als een eiland met de klifkusten van Ierland, het vulkanische kraterlandschap van Hawaii waartussen idyllische verscholen dorpjes liggen. De schattige wit gestucte huisjes zijn vroeger door de Normandiërs gebouwd.

 • Faial

  Faial wordt ook wel het blauwe eiland genoemd. Vooral in de zomer zie je overal blauwe velden met hortensia’s in verschillende kleuren blauw, zo mooi! Faial vormt samen met de eilanden São Jorge en Pico de “ilhas do triângulo” ook wel de Azoren driehoek genoemd. Het is niet zo’n heel groot eiland maar des te leuker om het te combineren met de overige eilanden. Pico zie je al aan de overkant liggen en kun je per boot bereiken

  Bekijk meer
 • Pico

  Ik was meteen nieuwsgierig naar Pico want ik vind het zo’n mooie naam voor een eiland midden in de Atlantische oceaan. Het landschap is ook niet te vergelijken met de andere eilanden, want de vulkaan Pico domineert op dit eiland. De zwarte lavagrond is erg vruchtbaar en geeft een mooi contrast met het groen van varens en wijngaarden. De wijngaarden bestaan uit duizenden kleine rechthoekjes land, ommuurd door lava stenen. Ze worden door hun vorm ook wel koekjesvelden genoemd, in het Portugees “terras de biscoito”.

  Bekijk meer
 • Kratermeer Sete Cidades

  Het azuur blauw groene kratermeer werkt als een magneet op me. Ik probeer alles op mij in te laten werken want het uitzicht is overweldigend. Daar zit ik dan, aan de rand van dit natuurverschijnsel. De schoonheid van de natuur overdondert mij en heeft een enorme impact. Het kratermeer Sete Cidades is een must om te bezoeken en kun je niet missen tijdens je bezoek aan São Miguel. Het bestaat uit 2 meren, de een is blauw en de andere is groen, wat een optische illusie schijnt te zijn. Een uniek verschijnsel wat je het beste bij mooi weer kunt aanschouwen.

  Bekijk meer

Discover your Smile

Ik heb genoten van mijn korte trip naar de Azoren met TUI. De natuur heeft diepe indruk op mij gemaakt, de mensen hebben mijn hart gestolen en het eten is er om je vingers bij af te likken zo lekker allemaal. De lokale wijnen zijn fantastisch en in de authentieke restaurantjes ga je even terug in de tijd. De tijd waarin mensen genieten van elkaars gezelschap, verhalen van vroeger delen uit de tijd van de walvisvaart. En terwijl je geniet van de lokale delicatessen proost je op het leven, en in het bijzonder op dit uitzonderlijk mooie paradijs “de Azoren”. Ik kom zeker nog een keer terug, maar dan voor langer. Adeus!

Deel deze pagina:

Zie ook