Een volle week in Curaçao

Reisdagboek , TUI

Een volle week in Curaçao

Er is ontzettend veel te doen in Curaçao en om het je een beetje makkelijker te maken, geven we je hier een kleine weekimpressie van activiteiten en highlights.

Maandag

Ga overdag lekker naar het strand en neem een duik cursus. Dit is een van de grootste attracties op Curaçao, gezien alle tropische pracht en praal die de Caribische zee voor je in petto heeft. Probeer na het duiken te zorgen dat je om 17:00 uur bij het Pirates nest bent voor het happy hour en sluit de dag af met een diner bij Saint Tropez. Hier heb je heerlijke cocktails en sushi!

Dinsdag

Breng een bezoekje aan de markt in Willemstad. De historische wijken Otrabanda en Punda geven je zowel een kijkje terug in de tijd met oude historische gebouwen als een kijkje in de toekomst met het opknappen van oude forten zoals het Riffort. Ga ‘s middags voor een heerlijke lunch naar Kokomo beach. Als diner hotspot raden wij 'Fuego' voor de all you can eat spare ribs aan of het 'Avila Hotel' voor de blues burger night.

Woensdag
Om 's avonds lekker te kunnen dansen, bespaar je overdag je krachten op het strand. Ga voor het diner naar Zest BBQ beach grill, waar je op het strand van de verse vis op de barbeque geniet! Sluit de dag af met een danssessie bij Zanzibar unplugges beach session. Let op: dit begint al om 19:30 uur!

Donderdag
Wederom een heerlijk rustige chill dag! Breng de hele dag door bij Karakter strand & beach, dit is een fantastische tent waar je lekker kunt zonnen én liggen, en mooi gedekt kunt lunchen en dineren in een beetje Zuidfranse sfeer met klasse. Mundo Bizarro heeft trouwens op donderdagavond ook tangoavond, dan komen inwoners en bezoekers de tango dansen ter plaatse, erg leuk!

Vrijdag

Een actieve dag vandaag, want er staat een cycling tour op het programma! Er zijn vele mooie mountainbikeroutes door onder andere de zoutpannen, langs de ruige noordkust of over de oude plantages. Deze bieden telkens weer nieuwe uitdagingen en vergezichten. Het is echt de moeite waard om Curaçao op de fiets te ontdekken. Neem vooral genoeg water mee als je gaat fietsen bij 32 graden, en een telefoon, het gebied is onherbergzaam en als je panne krijgt is er niemand in de wijde omtrek om je te helpen.

Zaterdag
Ga heerlijk zeilen of met een van de andere boten naar Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland en heeft de mooiste witte zandstranden die je je maar kan voorstellen. Duiken, snorkelen, luieren in een strandstoel of ontdek het eiland en bezoek de vuurtoren en het scheepswrak aan de oostkant. Schuif aan bij de barbeque en live muziek sessie op Rockbeach. Bovendien zou je ook goed kunnen dansen bij Zanzibar. 

Zondag

Top highlights: 17:00 uur > Kokomo familie dag met live muziek en 19:00 uur > Pirate Bay met live reggae muziek. Of Wet & Wild 2 x happy hour op zondag, van 18:00-19:00 en 22:00-23:00 uur 's avonds. 
Dansplezier gegarandeerd!

Deel deze pagina: