Reisdagboek deel 2 | Beautylab & Travellab

Reisdagboek , Beautylab

Reisdagboek deel 2 | Beautylab & Travellab

Donderdag

Op donderdag besloten we een klein tripje te maken naar Pinel Island en dat deden wij met de ferry. Je rijdt in 5 minuten vanaf het RiU Palace naar de ferry en dan pak je de boot naar het eiland. Je kunt hier heerlijk zonnen, zwemmen, wandelen en eten. Er zitten 2 restaurants op dit eiland en wij namen plaats bij Karibuni aan het water. We bestelden Caribische kreeft en gekarameliseerde ananas en dat was onwijs lekker. Voordat we weggingen voerden we de leguanen nog een blaadje sla, er lopen er namelijk een hele boel rond op het eiland.


Vrijdag

In de ochtend vertrokken wij meteen naar Orient Beach, een van de langst gestrekte stranden van het eiland. Het water is hier een stuk wilder en watersport is hier dan ook razend populair. Daarna bezochten wij de drukke hoofdstad Phillips burg en genoten wij van een overheerlijke lunch bij het luxe Holland House Beach Cafe. Daarna wandelden wij nog de markt over.

Na een kleine wandeling door de hoofdstad stapten wij weer in de auto op weg naar Simpson Bay voor een ijsje, want daar bevindt zich Carousel. In deze zaak kan je het beste ijs van het eiland bestellen en achterin staat ook daadwerkelijk een carousel, super gaaf om te zien! Daarna reden we door naar het Sunset Beach Cafe, een simpel barretje waar je kunt genieten van de meest prachtige zonsondergang ooit. Naast dit cafe zit Maho Beach, waardoor we nog een hoop vliegtuigen zagen landen en ook dat was een mooi gezicht!Zaterdag

Omdat we in het orkaanseizoen in Sint Maarten zaten hadden we af en toe een flinke regenbui van ongeveer 5-15 minuutjes maar op de zaterdag was dat flink wat meer! We besloten daarom om het rustig aan te doen die dag. We begonnen met een overheerlijke lunch op loopafstand van ons hotel bij het Anse Marcel Beach Café. Daarna gingen we shoppen bij het winkeltje om de hoek. 


We namen een kijkje in de supermarkt en daar vonden we o.a.  pomelo’s ter grootte van je hoofd en hele kleine ananasjes. In de avond bleven wij wederom dichtbij want wij aten bij het knusse Mexicaanse restaurantje ‘Panch’ aan de weg richting ons hotel. De eigenaresse was een vrije geest, oorspronkelijk uit Canada en zij wist met veel enthousiasme en liefde ons te serveren die avond. We namen 4 soorten taco’s: met krokante vis, garnaal, rundvlees en kip. De taco’s waren ongelooflijk lekker en de tent was super gezellig, echt een topafsluiting van onze reis!

Deel deze pagina: