Reisdagboek St. Maarten deel 1 | Beautylab & Travellab

Reisdagboek , Beautylab

Reisdagboek St. Maarten deel 1 | Beautylab & Travellab

Maandag

Op zondagmiddag vlogen we vanaf Schiphol Amsterdam naar Sint Maarten. We kwamen rond 22:00 uur aan en na een nachtje slapen, begonnen wij de maandagochtend meteen met het ontdekken van het eiland. Het was erg warm, zo’n 30 graden Celsius en daarbij voelden we ook een lekker briesje. Wij verbleven in het RIU Palace in het Franse gedeelte en dit hotel zit wat hoger, tussen de bergen en palmbomen aan het prachtige Anse Marcel strand. Met onze huurauto reden we een stukje en we kwamen aan bij Lolo’s, een plek vol met BBQ tentjes aan het strand. Hierna bezochten wij Baie rouge die zijn naam dankt aan de zandkorrels die een beetje rood/roze zouden zijn. We namen een duik in de heldere azuurblauwe zee en namen erna plaats bij Bistro Chez Raymond voor sauteed bananas en fruit punch. 

Nadat we het zoute water van ons af hadden gespoeld, was het tijd voor avondeten. We hadden zin in vis en schoven aan bij restaurant Ocean 82 in Grand-case. We genoten van een Caribbean fishbowl met o.a. mahu mahu, kreeft, Sint-Jakobschelpen en mosselen in een sausje van kokosmelk en citroengras. Het was ontzettend lekker! 


Dinsdag

Na ons ontbijt in het hotel bezochten wij de Loterie Farm in het Franse gedeelte, een prachtig stukje paradijs. In dit natuur reservaat huurden wij een privé cabana voor ons tweeën voor de hele dag. Hierbij ontvingen wij een fles champagne zodat wij meteen konden proosten op een mooie dag. We namen een duik in het prachtige zwembad en hebben laten ook deelgenomen aan de ‘fly zone extreme’ activiteit. Met de auto reden we naar het hoogste punt van dit gebied. We genoten van het prachtige uitzicht terwijl we vol adrenaline van de ene kant naar de andere kant vlogen met een zipline. Het was spannend, intensief en echt aan te raden!

Hierna genoten wij van een heerlijke lunch in onze cabana, besteld bij het ‘Hidden Forest Cafe’. Wij genoten van een tonijn tartaar met kokos en limoen, crab fondue, gefrituurde mahu mahu sticks met dip en Indonesische saté met saus. Ook bestelden wij 2 fruitige mocktails met forest fruit en passievrucht, omdat we zo’n dorst hadden gekregen! Alles was hartstikke smaakvol en zag er prachtig uit. 

Wij gingen die avond uiteten bij Sol e Luna, een knus en mooi uitziend restaurantje in Cul-de-Sac. Wij genoten van verse tonijnsteak, gigantische garnalen, sint-jakobsschelpen en huisgemaakte rum met passievrucht en vanille/gember. De rum was heerlijk zoet en kruidig van smaak, voordat wij vertrokken kochten wij 2 flessen rum als aandenken.

Woensdag

Omdat wij pas om 13:00 uur een afspraak hadden voor een privé boottochtje, besloten we bij het hotel te blijven in de ochtend. Het prachtige Anse Marcel strand ligt achter het RIU Palace en daar maakten wij een kleine wandeling. Daarna sprongen we nog even het zwembad in en daarna liepen we samen naar de haven om de hoek. Een kapitein nodigde ons uit aan boord en met z’n drietjes gingen we de zee op. We pakten de snorkels bij Creole Island erbij want dit zou de allerbeste snorkellocatie zijn. We zagen een hele hoop vissen, waaronder een trompet vis, erg gaaf om te zien! Daarna bezochten we een hele hoop stranden waaronder Maho Beach, waar je de vliegtuigen op je af ziet komen. Echt een bijzondere ervaring. 

Die avond reden we een stukje verder naar Simpson Bay in het Nederlandse gedeelte. We aten sushi bij Bamboo, ze hebben hier hele speciale rollen. Ze serveren cocktails en Japanse sushi met een Caribische draai! Onwijs lekker!  

Deel deze pagina: