Must see's in Kaapverdië

Reisdagboek , TUI

Must see's in Kaapverdië

Uitrusten zul je zeker op de Kaapverdische eilanden maar er zijn een aantal dingen die je echt moét doen als je de eilanden aandoet. Hieronder de lijstje van dingen waarvan wij denken dat jij ze niet wilt missen!

Sal

Sal is een eiland waar je niet alleen kunt genieten van de witte zandstranden, maar je kunt ook genoeg sportieve activiteiten uitvoeren. Zo kun je hier bijvoorbeeld geweldig wind- en kitesurfen, maar ook duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen en diepzeevissen (met lokale vissers). Wil je lekker de oceaan op, dan kun je een zeilboot of jacht huren met of zonder bemanning. Maar als echte Hollander wil je natuurlijk fietsen, dus huur een fijne fiets en verken het eiland.


Shark Bay 

Aan de oostkust van Sal, op het strand Santa Maria, is het mogelijk om haaien te spotten op maar een paar meter afstand. Je zult wel eerst nog zo’n 50 meter de zee in moeten lopen om de haaien te kunnen zien. Ga met een tourguide die je duidelijk kan aangeven waar je het beste naartoe kan gaan. PS Vergeet je waterschoenen niet!


Pico Do Fogo

Fogo is een grote vulkaan die 2829 meter uit de oceaan omhoog rijst. Een unieke ervaring en een absolute ‘must see’ voor reizigers die van indrukwekkende landschappen, historie en wandelen houden. Het eiland Fogo is een vulkanisch eiland met nog sporen van de recente uitbarsting. In de krater rookt de vulkaan nog van zijn laatste uitbarsting in 2014. Het unieke landschap en de donkere gedroogde lavastromen van eeuwen geleden bieden een onvergetelijke tocht. 

Schildpadden en Walvissen spotten op Boa Vista

Ga je ergens tussen juni en oktober naar Kaapverdië is de kans groot dat je schildpadden kunt tegen komen. Dit is namelijk het nestseizoen voor de schildpadden. Van alle nesten is ruim 90% te vinden op het eiland Boa Vista. Ieder jaar zwemmen er een paar honderd walvissen richting Kaapverdië. Veel walvissen trekken naar de zee bij Kaapverdië om hun jongen op de onderwaterwereld te brengen. Ze komen aan in december, echter de beste tijd om ze te spotten is van maart tot en met juni.

Deel deze pagina: