Top 5 dingen om kosteloos te doen in New York

Reisdagboek , TUI

Top 5 dingen om kosteloos te doen in New York

De stad die nooit slaapt bezoeken kan je een paar centen kosten, maar er zijn zo veel dingen die je kunt doen die helemaal niks kosten. Hieronder een top vijf van dingen om te doen in New York en en voor zorgen dat je met een voldaan gevoel terugkijkt op je trip.


  • Bezoek Central Park

843 hectare park en het is echt prachtig ontworpen. Naast dat je er even kan ontsnappen aan de drukte van de stad lijkt het haast wel een andere wereld. Er is altijd wat te zien, loop langs de verschillende artiesten, bekijk welke plekken je herkent uit films of zorg voor een picknick.

  • Publieke bibliotheek
Ook al zouden er geen boeken in dit gebouw staan is het nog een bezoekje waard.  Het gebouw is zo groot en mooi en bezit meer dan 51 miljoen items. Vergeet niet om even langs de leesruimte te lopen. Deze ruimte is echt prachtig en heeft de grootte van twee straatblokken!

  • Een wandeling over de Brooklyn Bridge
Één van de oudste bruggen van de VS, de brug verbindt Brooklyn met Manhattan over de East river. Maak een wandeling naar elke kant om het te zien vanuit een ander perspectief, daarnaast is de brug natuurlijk ook prachtig om naar te kijken.

  • Window Shoppen op 5th Avenue
Het beroemde 5th Avenue waar de meest luxe merken ter wereld een winkel hebben. Hoewel niet iedereen zich deze luxe kan permitteren is het wel leuk om ernaar te kijken.  Plus een heleboel winkels stoppen veel moeite in het maken van hun etalages helemaal zo rond de feestdagen.

  • Bryant park
De parken in New York hebben iets magisch en Bryant Park is hierop geen uitzondering. Het park heeft prachtige bloemen, grote tuinen en je kan lunchen op de groene tafels die door heel het park staan. Daarnaast is er altijd kan op een gratis concert of pak een filmpje mee in de avond

Deel deze pagina: