New York autumn guide

Reisdagboek , TUI

Er is voor iedereen wat te doen in New York wanneer de bladeren van kleur veranderen. Van verstopte cocktailbars tot een heerlijk plekje om thee te drinken na een middag schaatsen. Deze stad koelt niet af ook al doet het dat buiten wel. Markeer deze spots als je deze winter naar New York gaat.

 • Macy’s Herald Square
De New Yorkers noemen het warenhuis ‘a miracale on 34th street’ en dan is met een reden. Struin door het met sneeuw gevulde Santaland en kijk je ogen uit. Bereid je wel voor er zijn een heleboel kinderen rond deze tijd van het jaar.

 • Schaatsen in Central Park
Romantiek op z’n toppunt. Schaatsen in Central Park dat overigens groter is dan Monaco. Niet de ijsbaan dat dan weer niet. Ga na het rondje schaatsen lekker warme chocolademelk drinken om op te warmen.

 • Rockefeller Center
Waarschijnlijk een van de meest toeristische dingen maar daarom niet minder leuk. Rond de feestdagen staat hier een 25 meter hoge kerstboom die versierd is met de mooiste lichtjes en slingers. Tip: sla de schaatsbaan hier over, deze is duur en klein in vergelijking met die in Central Park.

 • The Spotted Pig
Wanneer het buiten zo koud is dat een cocktail niet meer genoeg is om je op te warmen, ga dan naar The Spotted Pig. Het eten op deze knusse plek zou dan moeten helpen! Neem een burger, skip vooral niet de franse frietjes. Ohja, wees niet verbaasd als je naast een celebrity plaats neemt.
  • Broadway
  Als je er dan toch bent kun je het niet overslaan. Een show bekijken op broadway is een must wanneer je in New York bent. Er zijn 40 theather dus voor ieder wat wils. Tip: Op het laatste moment worden de onverkochte stoelen een stuk voordeliger verkocht voor shows die dezelfde avond nog worden opgevoerd. 

  • Een helikoptervlucht over New York
  Een helikoptervlucht in New York is een onvergetelijke ervaring. De vlucht duurt zo’n 12 minuten en je pakt even alle bekende ‘must sees’ mee. Tip! Je kunt het ook ’s avonds doen. 

  Deel deze pagina: