Tripjes op Tenerife

Reisdagboek , TUI

Tripjes op Tenerife

Genoeg te doen op het eiland waar het altijd lente is. Of je het eiland nou als gezin bezoekt, romantisch met z’n tweeën of alleen, er is voor iedereen wel wat te doen. Hieronder drie tips om een fantastische dag tegemoet te gaan op Tenerife.

Loro Parque 
Het mooie en wereldberoemde “Loro Parque” heeft een enorme verzameling flora en fauna en zorgt voor een oase in het noordelijke gedeelte van het eiland. Bewonder in het park prachtige dolfijnen-, zeeleeuwen-, orka en papegaaienshows. Ontdek het grootste “pinguïnarium” ter wereld met pinguïns die er in hun eigen leefomgeving wonen. Daarnaast vind je in het park o.a. gorilla’s, tijgers, jaguars en een Afrikaans speeldorp voor de allerkleinsten. In de 18 meter lange tunnel zijn naast haaien ook een veelvoud aan exotische vissen en zeeanemomen te bewonderen. Een echte aanrader is de “Orca Ocean”, na de oceaan de grootste en nieuwste verblijfplaats voor de orca’s ter wereld. 

Siam Park 
Siam Park is het nieuwste en meest spectaculairste waterpretpark hier in het zuiden van Tenerife. De trots van het waterpark, de “Tower of Power” die mag je niet missen! Je glijdt vanaf 32 meter naar beneden via een glazen tunnel door een bassin vol met haaien en roggen of drijf heerlijk relaxed in een grote band het park over op de “Lazy River”. Rust vervolgens uit in één van de tropische tuinen of luier lekker op het prachtige witte zandstrand aan de “wavepool”. De kleintjes hoeven zich niet te vervelen voor hen s er een enorm speelparadijs in het water aangelegd. 

EL Teide

Dit is de grootste vulkaan van Tenerife. De vulkaan en het omringende gebied wordt het Parque Nacional del Teide genoemd. De laatste uitbarsting was in 1909.

De beste manier om bij het hoogste punt te komen is met de kabelbaan. Hier kun je rondwandelen en genieten van een adembenemend uitzicht over Tenerife maar ook over een van de andere Canarische eilanden. Helemaal ben je er dan nog niet, om boven bij de krater te komen heb je op voorhand toestemming nodig van het kantoor van het nationaal park in Orotava. Dit kan door online een vergunning aan te vragen. Een goede conditie is een vereiste, het is een klim van maar liefst 6 uur. Maar wel een die de moeite waard is!

Deel deze pagina: