Zwarte lavastranden op Tenerife

Reisdagboek , TUI

Zwarte lavastranden op Tenerife

Tropische witte stranden en kilometers goudgeel strand helemaal zat? Waarschijnlijk niet, maar als je eens wat anders wilt proberen, waarom niet een van de bijzonder zwart gekleurde lavastranden op Tenerife. Dit fenomeen ontstaat door vulkanische activiteit waardoor deze stranden een adembenemend uiterlijk krijgen. Wij hebben de drie mooiste en meest bijzondere opties voor je op een rijtje gezet.

Playa de Martiánez
In het noorden van Tenerife, in Puerto de la Cruz, ligt het gezellige Playa Martiánez. Het is een van de populairste stranden van Tenerife. Het heerlijke warme en heldere water nodigt uit om te zwemmen, wanneer er genoeg golven zijn pakken de locals ook nog hun board en duiken het water in voor een surfsessie.  Bijzonder aan het strand is dat het vlak naast een park ligt, wat ontworpen is door César Manrique en een aaneenschakeling is van watervallen, meren, zonneweiden en eettentjes.

El Socorro
Het strand van El Socorro bij Los Realejos ligt in een beschutte kom. De fijngemalen lava geeft het een heel eigen en bijzondere sfeer, er is een uitkijkpunt en daar vandaan heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Omdat de golven hier ongeremd hun gang kunnen gaan komen er veel surfers. De plek is ideaal om te trainen of een wedstrijdje te houden. Wanneer dit gebeurt, wordt het strand omgetoverd tot een plek met muziek, zon en zee. Heerlijk om aan te schuiven en te genieten van de kunsten van de vele surfers. Zwemmers wordt geadviseerd voorzichtig te zijn omdat naast de golven er vaak zeer sterke stromingen zijn. Let dus in elk geval op de kleur van de gehesen vlag.

Playa Fanabe
Aan de populaire Costa Adeje ligt Playa Fanabe. Het is een zeer goed onderhouden en geliefd familiestrand. Je kunt er ligstoelen en parasols huren en er zijn genoeg beachbars, restaurants en winkeltjes om te kunnen vertoeven. Het strand ligt aan een promenade heerlijk als de niet strandliefhebbers even een wandeling willen maken. Op het strand zijn golfbrekers aanwezig en de zee is meestal erg rustig, een ideale plek om te duiken, tot rust te komen met een koud drankje en te genieten van de Spaanse zon.  
Tip! Vlak achter het strand liggen een aantal speeltuinen.

Deel deze pagina: