De Marokkaanse keuken: wat je geproefd moet hebben

Reisdagboek , TUI

De Marokkaanse keuken: wat je geproefd moet hebben

Marokko kent een rijke keuken vol smaak, kruiden en lokale ingrediënten. De Marokkaanse keuken is daarom ook extra bijzonder omdat de gerechten een combinatie zijn van de Afrikaanse en de Mediterrane keuken. Daarnaast zijn er ook nog invloeden te vinden van de Arabieren, Berbers en Moren. Kortom een smaakexplosie die je niet snel gaat vergeten! Het kan ook goed zijn dat je deze gerechten in je eigen hotel kan proeven. Neem een kijkje bij de hotels die wij aanraden. En mocht je nog twijfelen wat je moet bestellen, dit zijn de aanraders:


  • Tajine - dé Marokkaanse stoofpot. Een taijne bestaat uit een schaal met een lange conusvormige deksel. Hierin kan het gerecht opgediend worden. Het lijkt wat op een snelkookpan; bij het koken met de taijne valt de condens weer terug in de schaal. Er kan van alles in: kip, vlees, groeten, couscous, gedroogd fruit, kurkuma, kaneel en nog veel meer. Laat je verrassen!

  • Pastila - is een hartige taart gemaakt van filodeeg. Een pastila is vaak gevuld met kip en amandelen, maar is ook soms met vis en zeevruchten. Lekker om te snacken!

  • Couscous - couscous wordt gemaakt van de tarwesoort durum, en kan gezien worden als een soort rijst of pasta. Groenten, vlees, rozijnen, kruiden; het kan er allemaal in zitten!

  • Thee - verse muntthee, wie kent het niet? Thee drinken is een hele ervaring in Marokko. Een theeceremonie serveert smalle theeglazen en een metalen theepot op een koperen of zilveren blad.

  • Kefta en andere gebakjes - Marokko heeft in het verleden ook een sterke Franse invloed gehad. Eén van deze blijvende Franse erfenis is te zien in de Marokkaanse gebakjes. Diverse soorten gebak bevatten vaak amandelen, honing en dadels. Kefta is een populair nagerecht dat bestaat uit knapperige afwisselende lagen deeg, gebakken amandelen en een vanillevla saus. Mmmm...

Deel deze pagina: