Nachtleven in Turkije - Side

Reisdagboek , TUI

Nachtleven in Turkije - Side

Lokale dranken van Turkije:

Het lokale bier is "Efes" en wordt verkocht in grote of kleine flessen. De Turkse nationale drank is "raki, een naar anijs smakend alcoholisch drankje vergelijkbaar met het Franse "Pastis" of het Griekse "ouzo". Dit wordt normaal gedronken in een klein glas met ijs en water. De lokale bevolking noemt het "leeuwen melk" en na drie glazen kom je erachter waarom!

Turkse wijn is onverwacht goed en erg goedkoop. De beste rode zijn Yakut, Antik en Buzba, de beste witte wijnen zijn Cankaya en Kavak. Een non alcoholische drank die waarschijnlijk aangeboden wordt is Ayran A thin, licht zuur, yoghurt drankachtig. Het is erg verfrissend, maar het is wel even wennen!


Verwacht meer te betalen in een van de meer moderne zeezicht bars dan in een bar aan een kleine zijstraat. Als je gaat eten in een typische Turkse locanta, is er vaak geen menu maar keus uit huis gemaakt gerechten, hier is vaak geen alcohol vergunning en je mag helaas geen eigen drank niet meenemen.


Ontelbare bars in het oude centrum zijn vermengd met de archeologische ruines uitkijkend over de zee en bieden elk een andere stijl van entertainment. De bars die grenzen aan de haven hebben een meer ontspannen gevoel en bieden bij zonsondergang een uitzicht waarvan gezegd wordt dat het een van de mooiste van de wereld is! Aan de andere kant, als je meer geïnteresseerd bent in het dansen in een disco dan kun je het beste naar de barstraat bij de Apollo tempel. Hier bevind zich een selectie van bars, waarvan de barracuda het meest populair is, waar je kunt dansen of kunt genieten van het magnifieke uitzicht tot laat in de nacht. Vaak sluiten de bars niet en als je blijft zitten kun je uiteindelijk genieten van de zonsopgang vanachter het Taurus gebergte.

Er zijn vele kleine bars verborgen in en rondom Side en allen bieden u de typische Turkse gastvrijheid. Verwacht niet te betalen voor je drankjes bij vertrek. Het is niet gewoon te betalen als u gaat.

Een populaire nachtclub in het centrum is de "Lighthouse", genaamd naar de positie in de haven meteen naast de vuurtoren. Erg populair bij de lokale bevolking en toeristen, de muziek is een mix van Europees en Turks en de disco is geopend tot in de vroege uurtjes. In de zomermaanden is de Lighthouse een huis voor vele concerten van bekende Turkse popsterren.

Deel deze pagina: